About: The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Low level of pH, contents of nutrients and high moisture of breweŕs grain makes it an ideal medium for microorganisms progression. The malt sprouts used, as an absorbents during the ensilage is an important participant of moulds and short term storages also for yeasts. Aerobic stability of silage of three types is quity low. The use of silage addditves, in variety B, didnt seem to be very suitable, according to the analyse. Slight acidic conditions and low doses of used additive, high microbial contamination influenced negatively the peservative efect of organic acid, so it would be suitable to use higher concentration.
  • Low level of pH, contents of nutrients and high moisture of breweŕs grain makes it an ideal medium for microorganisms progression. The malt sprouts used, as an absorbents during the ensilage is an important participant of moulds and short term storages also for yeasts. Aerobic stability of silage of three types is quity low. The use of silage addditves, in variety B, didnt seem to be very suitable, according to the analyse. Slight acidic conditions and low doses of used additive, high microbial contamination influenced negatively the peservative efect of organic acid, so it would be suitable to use higher concentration. (en)
  • Čerstvé pivovarské mláto je prakticky sterilní, v průběhu dopravy a skladování však dochází k jeho sekundární kontaminaci. Slabě kyselé pH, obsah živin a vysoká vlhkost z něj činí ideální substrát pro rozvoj mikroorganismů. Možností jak prodloužit údržnost mláta je jeho silážování, díky svým vlastnostem je to ale materiál těžko silážovatelný. Také sladový květ použitý jako absorbent při silážování je významným vehikulem plísní a při krátkodobém skladování před použitím i kvasinek. U všech variant siláží byla po 56 dnech silážování zjištěna přítomnost kvasinek a plísní. Aerobní stabilita takovýchto siláží je velmi omezená. Nejlepších výsledků bylo dosaženo u varianty D, která vykazovala po mikrobiologické stránce nejlepší stabilitu. Využití silážního aditiva na bázi organických kyselin (var. B) se podle výsledků analýz nejeví při použití dané koncentrace jako příliš vhodné. Slabě kyselé pH a nízká dávka použitého aditiva, velké mikrobiální kontaminace negativně ovlivňují konzervační účinek organickýc (cs)
Title
  • The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives
  • Počty kvasinek a plísní v silážích pivovarského mláta s přídavkem různých silážních aditiv (cs)
  • The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives (en)
skos:prefLabel
  • The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives
  • Počty kvasinek a plísní v silážích pivovarského mláta s přídavkem různých silážních aditiv (cs)
  • The content of yeasts and moulds in silage of breweŕs deaff with the addition of various silage additives (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:9P002872!RIV09-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4027)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 361146
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:9P002872
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • moulds; yeats; breweŕs grain; aditive (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [88CCD8DD8EF4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 13th International Symposium Forage Conservation
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Kalhotka, Libor
  • Doležal, Jan
  • Vyskočil, Ivo
  • Pyrochta, Václav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • N
https://schema.org/isbn
  • 978-80-88872-78-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software