About: Stanovení kvality fermentace pivovarského mláta silážovaného v kombinaci s přídavkem sladového květu a chemického silážního aditiva     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku sorbentu vlhkosti -- sladového květu a chemického konzervačního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta. Bylo prokázáno (P<0,01), že přídavek sladového květu podporuje tvorbu kyseliny mléčné a inhibuje produkci kyseliny octové. Tato skutečnost byla i potvrzena poměrem obsahu kyseliny mléčné k těkavým mastným kyselinám. U siláží s přídavkem sladového květu nebyla stanovena ani kyselina propionová, ani kyselina máselná, ale byl prokázán vyšší výskyt amoniaku. Na množství fermentačních kyselin neměl vliv přídavek sorbentu vlhkosti, nýbrž dávka silážního aditiva. Přídavek silážního aditiva také snižoval tvorbu kyseliny propionové a máselné. Přídavek chemického silážního aditiva měl pozitivní vliv na hodnotu pH a kyselost vodního výluhu. Z uvedených výsledků je patrné, že silážování mláta s přídavkem sladového květu zamezuje odtoku silážních šťáv a působí příznivě na fermentační proces. Vyšší dávka aditiva (6 l/t) se v podmínkách našeho
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku sorbentu vlhkosti -- sladového květu a chemického konzervačního aditiva na kvalitu fermentačního procesu siláže pivovarského mláta. Bylo prokázáno (P<0,01), že přídavek sladového květu podporuje tvorbu kyseliny mléčné a inhibuje produkci kyseliny octové. Tato skutečnost byla i potvrzena poměrem obsahu kyseliny mléčné k těkavým mastným kyselinám. U siláží s přídavkem sladového květu nebyla stanovena ani kyselina propionová, ani kyselina máselná, ale byl prokázán vyšší výskyt amoniaku. Na množství fermentačních kyselin neměl vliv přídavek sorbentu vlhkosti, nýbrž dávka silážního aditiva. Přídavek silážního aditiva také snižoval tvorbu kyseliny propionové a máselné. Přídavek chemického silážního aditiva měl pozitivní vliv na hodnotu pH a kyselost vodního výluhu. Z uvedených výsledků je patrné, že silážování mláta s přídavkem sladového květu zamezuje odtoku silážních šťáv a působí příznivě na fermentační proces. Vyšší dávka aditiva (6 l/t) se v podmínkách našeho (cs)
  • A lot of authors put their mind on composition, digestibility or feeding usage of brewer grains (PEREIRA et al., 1998; AMARI a PURNOMOADI, 1996; DACCORD et al. 1997 and others). The aim of the work was to evaluate the effect of addition of humidity absorbent (malt sprouts) and chemical conservation additive on fermentation process quality of brewer grains' silage. In a model experiment the fresh brewer grains were used. A dry matter (DM) content of brewer grains was 187.4 g/kg. Six treatments with three repetitions per treatment were prepared. The treatments A1, A2 and A3 were not supplied by humidity absorbent. The treatment A1 was a control treatment without any additive. Treatments A2 and A3 were supplied by chemical conservation additive in dose 3 l per tonne and 6 l per tonne. The treatments B1, B2 and B3 were supplied by malt sprouts as humidity absorbent to reach DM content of conserved matter on level 320--350 g/kg. Moreover the treatments B2 and B3 were supplied by chemical additive analogica (en)
Title
  • Stanovení kvality fermentace pivovarského mláta silážovaného v kombinaci s přídavkem sladového květu a chemického silážního aditiva
  • Stanovení kvality fermentace pivovarského mláta silážovaného v kombinaci s přídavkem sladového květu a chemického silážního aditiva (cs)
  • Evaluation of fermentation quality of brewers' grains ensiled in combination with malt sprouts and chemical conservation additive (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení kvality fermentace pivovarského mláta silážovaného v kombinaci s přídavkem sladového květu a chemického silážního aditiva
  • Stanovení kvality fermentace pivovarského mláta silážovaného v kombinaci s přídavkem sladového květu a chemického silážního aditiva (cs)
  • Evaluation of fermentation quality of brewers' grains ensiled in combination with malt sprouts and chemical conservation additive (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00156423!RIV10-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4027)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 397014
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00156423
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage; Quality; brewers' grains (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AC1C1422CF72]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Kalhotka, Libor
  • Doležal, Jan
  • Vyskočil, Ivo
  • Pyrochta, Václav
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software