About: Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Probiotics are defined as live microorganisms present at food which have a positive effect on structure of intestinal microflora and thus also for men's health. These days, we can see on market mainly fermented milk products with addition of these microorganisms, especially containing strains of the genus Lactobacillus and Bifidobacterium. For reaching positive effect on men's health, it is suggested to consume at least 100 grams of fermented milk products with minimal concentration of 106 CFU/g of probiotics daily. Five kinds of fermented milk products REVITAL ACTIVE with different flavour (natur, aloe vera, strawberry, raspberry -- vanilla, apricot) were analyzed for quality and quantity level of probiotics at the day of production and during the whole expiration period (28 days). The producer of these products is guaranting presence of three probiotics strains: L. acidophilus, L. rhamnosus and Bifidobacterium sp. The presence of those three species were proved at each of tested products durin (en)
  • Probiotika jsou definována jako živé mikroorganismy přítomné v potravě, které po požití v určitém množství příznivě ovlivňují složení a rovnováhu střevní mikroflóry, a tak i zdraví člověka. V současné době se do popředí zájmu spotřebitelů dostávají probiotické potraviny, mezi nimiž dominují kysané mléčné výrobky s přídavkem probiotických bakterií. Jedná se především o bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterium. Pro dosažení příznivých účinků pro lidské zdraví je spotřebitelům doporučována denní konzumace alespoň 100 g mléčného výrobku s minimálním obsahem 10 miliónů (106) probiotických bakterií v 1 g nebo 1 ml výrobku. V této práci bylo analyzováno pět probiotických mléčných výrobků REVITAL ACTIVE s různými příchutěmi (přírodní, aloe vera, jahoda, malina a vanilka-meruňka), a to na kvalitativní a kvantitativní zasotupení probiotick'ých druhů L. rhamnosus, L. acidophilus a Bifidobacterium sp. Analýza byla prováděna po celou dobu minimální trvanlivosti mléčných výrobků (28 dní). V experimentu
  • Probiotika jsou definována jako živé mikroorganismy přítomné v potravě, které po požití v určitém množství příznivě ovlivňují složení a rovnováhu střevní mikroflóry, a tak i zdraví člověka. V současné době se do popředí zájmu spotřebitelů dostávají probiotické potraviny, mezi nimiž dominují kysané mléčné výrobky s přídavkem probiotických bakterií. Jedná se především o bakterie rodu Lactobacillus a Bifidobacterium. Pro dosažení příznivých účinků pro lidské zdraví je spotřebitelům doporučována denní konzumace alespoň 100 g mléčného výrobku s minimálním obsahem 10 miliónů (106) probiotických bakterií v 1 g nebo 1 ml výrobku. V této práci bylo analyzováno pět probiotických mléčných výrobků REVITAL ACTIVE s různými příchutěmi (přírodní, aloe vera, jahoda, malina a vanilka-meruňka), a to na kvalitativní a kvantitativní zasotupení probiotick'ých druhů L. rhamnosus, L. acidophilus a Bifidobacterium sp. Analýza byla prováděna po celou dobu minimální trvanlivosti mléčných výrobků (28 dní). V experimentu (cs)
Title
  • Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích
  • Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích (cs)
  • Detection and monitoring of probiotic microorganisms in fermented milk products (en)
skos:prefLabel
  • Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích
  • Sanovení a sledování počtu probiotických mikroorganismů v probiotických mléčných výrobcích (cs)
  • Detection and monitoring of probiotic microorganisms in fermented milk products (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00139797!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 393771
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00139797
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotics; lactobacillus rhamnosus; Lactobacillus acidophilus; Bifidobacterium sp. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E8F00479492A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNET'2008 Agro. Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burdychová, Radka
  • Burešová, Kateřina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova Zemědělská a Lesnická Univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-239-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software