About: Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this study were evaluated the edam cheeses with fat content 30% and 45% w/w produced by two dairies (A, B) using two different starter cultures YY-88 and LL-50 during 6 months ripening. The effect of ripening was related to the texture of Edam, so as to determine the optimum ripening time. Sampling times were 26, 54, 89, 117, 146 and 180 days after production. Cheese texture was analysed by compression test which were done by using a Tira-test. (en)
  • V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání.
  • V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání. (cs)
Title
  • Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
  • Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů (cs)
  • Influence of ripening of edam cheese to texture properties (en)
skos:prefLabel
  • Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
  • Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů (cs)
  • Influence of ripening of edam cheese to texture properties (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00136693!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403537
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00136693
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • edam cheese; ripening; texture; hardness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AE071BACB418]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 56
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Nedomová, Šárka
  • Blašková, Veronika
  • Povolná, Šárka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software