Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this study were evaluated the edam cheeses with fat content 30% and 45% w/w produced by two dairies (A, B) using two different starter cultures YY-88 and LL-50 during 6 months ripening. The effect of ripening was related to the texture of Edam, so as to determine the optimum ripening time. Sampling times were 26, 54, 89, 117, 146 and 180 days after production. Cheese texture was analysed by compression test which were done by using a Tira-test. (en)
- V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání.
- V práci byly hodnoceny sýrů eidamského typu o obsahu 30% a 45% tuku v sušině vyrobených dvěma mlékárnami (A, B) za použití dvou různých startovacích kultur YYa LL během šesti měsíců zrání. Byl porovnáván vliv zrání na texturu eidamu k určení optimální doby zrání. Čas hodnocení vzorků byl 26, 54, 89, 117, 146 a 180 dnů po výrobě. Textura sýrů byla analyzována kompresním testem za použití přístroje TIRA test 27025. Souhrnně výsledky potvrdily, že doba zrání měla výrazný vliv na reologické vlastnosti eidamských sýrů. Zlepšení textury souviselo se zvyšující se dobou zrání. (cs)
|
Title
| - Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
- Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů (cs)
- Influence of ripening of edam cheese to texture properties (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů
- Vliv zrání na texturní vlastnosti eidamských sýrů (cs)
- Influence of ripening of edam cheese to texture properties (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/08:00136693!RIV09-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/08:00136693
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - edam cheese; ripening; texture; hardness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Šustová, Květoslava
- Lužová, Táňa
- Nedomová, Šárka
- Blašková, Veronika
- Povolná, Šárka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |