Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Z hodnocení vlivu faktoru fáze laktace na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny vyplývá, že tento faktor měl průkazný vliv na všechny sledované ukazatele. Hodnoty sledovaných ukazatelů za celou laktaci byly následující: TK 11,25 °SH°; pH 6,66; SYŘ 152 s a JS 1,36. Nejvyšší hodnoty pH v rámci našeho sledování byly zjištěny na začátku a na konci sledovaní, přičemž nejnižší hodnota byla zaznamenána uprostřed laktace. Naproti tomu Pavic et al. (2003) uvádí nižší hodnoty pH ovčího mléka na začátku laktace oproti konečné fázi, přičemž Sevi et al. (2000) uvádí, že hodnoty pH v průběhu celé laktace jsou poměrně konstantní. Co se týká TK, zde v případě našeho sledování byla zjištěna tendence postupného zvyšování se TK v závislosti na fázi laktace, přičemž nevyšší hodnota TK byla zjištěna na konci laktace (12,37 °SH). Tento trend je v souladu s údaji jež uvádí Boroš et al. (1985) a Jelínek et al., (1990). Nicméně Pavic et al. (2003) uvádějí vyšší TK na začátku laktace než na konc
- Z hodnocení vlivu faktoru fáze laktace na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny vyplývá, že tento faktor měl průkazný vliv na všechny sledované ukazatele. Hodnoty sledovaných ukazatelů za celou laktaci byly následující: TK 11,25 °SH°; pH 6,66; SYŘ 152 s a JS 1,36. Nejvyšší hodnoty pH v rámci našeho sledování byly zjištěny na začátku a na konci sledovaní, přičemž nejnižší hodnota byla zaznamenána uprostřed laktace. Naproti tomu Pavic et al. (2003) uvádí nižší hodnoty pH ovčího mléka na začátku laktace oproti konečné fázi, přičemž Sevi et al. (2000) uvádí, že hodnoty pH v průběhu celé laktace jsou poměrně konstantní. Co se týká TK, zde v případě našeho sledování byla zjištěna tendence postupného zvyšování se TK v závislosti na fázi laktace, přičemž nevyšší hodnota TK byla zjištěna na konci laktace (12,37 °SH). Tento trend je v souladu s údaji jež uvádí Boroš et al. (1985) a Jelínek et al., (1990). Nicméně Pavic et al. (2003) uvádějí vyšší TK na začátku laktace než na konc (cs)
- The effect of lactation stage on active acidity, titratable acidity, rennetability and rennet curd quality of organic sheep milk were evaluated in 10 crossbred ewes of Lacaune (L), East Friesian (EF) and Improved Wallachian (IW) breeds (L 50 EF 37,5 IW 12,5). All ewes were on the 3rd lactation. Milk samplings were carried out 5 times during lactation season (2007) in periodic intervals: May, June, July, August, and September. The high statistical significant effect of lactation stage was found on all chosen parameters. As the lactation stage progressed titratable acidity tended to increase, rennetability prolonged and rennet curd quality worsened. (en)
|
Title
| - Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
- Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
- EFFECT OF STAGE OF LACTATION ON THE BASIC TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF SHEEP MILK AND ON RENNET CURD QUALITY. (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
- Vliv laktační fáze na základní technologické vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
- EFFECT OF STAGE OF LACTATION ON THE BASIC TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF SHEEP MILK AND ON RENNET CURD QUALITY. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/08:00130528!RIV09-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/08:00130528
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lactation stage; rennet curdling quality; sheep milk; technological properties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník referátů z 11. mezinárodní konference Katedry speciální zootechniky České zemědělské univerzity v Praze
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Šustová, Květoslava
- Novotná, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Katedra speciální zootechniky ZS ČZU Agro Praha a ISV Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |