About: Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate the influence of slaughter weight (SW) on the chosen proportions of particular carcass cuts (neck, shoulder, chuck, filet, loin and round) of holstein veals. The carcass weight was in average 102.5 kg and age at slaughter 133.2 days. The highest correlations we have found for round (r = .99), neck (r = .92), shoulder (r = .90), loin (r = .83), chuck (r = .79) and filet (r = .66). It has been observed the positive linear trend between raising SW and particular carcass cuts. In adition we have found the slaughter weight is significantly (p<0,01) correlated with live weight (r = .97) and age at slaughter (r =.69). (en)
  • Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou
  • Cílem této práce bylo zhodnocení vlivů hmotnosti JUT na podíl jednotlivých vybraných výsekových částí telat--býčků Holštýnského plemene skotu. Vybranými výsekovými partiemi byly krk, plec, vysoký roštěnec, svíčková, nízký roštěnec a kýta.Objektem sledování bylo 12 telat býčků Holštýnského plemene. Telata byla ustájena a vykrmována za stejných podmínek na bázi jadrné starterové směsi a přídavku 1 l mléka ráno a 1 l mléka večer. Hmotnost jatečně upraveného těla (JUT) v teplém stavu byla v průměru 102,5 kg. Stáří telat bylo v rozmezí od 3,8 do 5 měsíců.Nejvyšší (průkazné) hodnoty koeficientů korelace byly zjištěny pro vztahy mezi hmotností P.P. JUT a následujícími částmi jatečně upravených těl: krk (r = 0,92), plec (r = 0,90) a kýta bez kosti (r = 0,99), vysoké koeficienty korelace pak pro vysoký roštěnec (r = 0,79), nízký roštěnec (r = 0,83) a pro svíčkovou (r = 0,66).Jako doplňující byly stanoveny koeficienty statisticky průkazné (p<0,01) korelace mezi věkem (r = ,69), živou hmotností před porážkou (cs)
Title
  • Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
  • Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu (cs)
  • The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals (en)
skos:prefLabel
  • Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu
  • Vliv hmotnosti JUT na podíl jednotlivých výsekových částí telat--býčků holštýnského plemene skotu (cs)
  • The influence of slaughter weight on the proportions of particular cuts of holstein veals (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/08:00128763!RIV09-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403034
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/08:00128763
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carcass; calves; veal; slaughter weight; meat; dissection; holstein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FCC5B00F5547]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Falta, Daniel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MZLU v Brně, Asociace chovatelů masných plemen Rapotín, Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-903143-8-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software