About: Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The introduction of cooling technology on farms and easy preservation of quality of milk at low temperatures caused a gradual change of composition of microflora in raw milk. The original mezophyllic microflora was substituted by psychotropic kinds. The psychotropic bacteria can grow at temperatures of 7°C or lower. As the low temperature does not inhibit the creation and operation of proteolytic and lipolytic enzymes of these microorganisms, the structures of proteins and lipids in milk may change, especially when the material is stored at low temperature for a longer period of time. The most frequent psychotropic microorganisms that apper in raw milk are bacteria from genera of Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium and Bacillus. We focused on observation of presence of psychotropic microorganisms in raw and pasteurized milk in chosen dairy in dependence on season. The milk was provided by 12 different suppliers. We analysed mixed samples of raw milk taken (en)
  • Zavedením chladicí techniky v zemědělských farmách a snadným udržováním kvality mléka při nízkých teplotách došlo k postupné změně složení mikroflóry syrového mléka. Původní mezofilní mikroflóra byla nahrazena psychrotrofními druhy. Psychrotrofní bakterie jsou schopny růst při teplotách 7°C a nižších.Vzhledem k tomu, že nízké teploty neinhibují tvorbu a činnost proteolytických a lipolytických enzymů těchto mikroorganismů, může v mléce dojít ke změnám struktur bílkovin a tuků, zvláště pak po delší době skladování suroviny pří nízkých teplotách. Nejčastějšími zástupci psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce jsou bakterie rodů Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium a Bacillus. Práce se zabývala sledováním výskytu psychrotrofních mikroorganismů v syrovém a pasterovaném mléce ve vybrané mlékárně vzhledem k ročnímu období. Mléko bylo dodáváno 12 různými dodavateli. Analyzovány byly směsné vzorky syrového mléka, odebrané před pasterem a po pasteraci. Z
  • Zavedením chladicí techniky v zemědělských farmách a snadným udržováním kvality mléka při nízkých teplotách došlo k postupné změně složení mikroflóry syrového mléka. Původní mezofilní mikroflóra byla nahrazena psychrotrofními druhy. Psychrotrofní bakterie jsou schopny růst při teplotách 7°C a nižších.Vzhledem k tomu, že nízké teploty neinhibují tvorbu a činnost proteolytických a lipolytických enzymů těchto mikroorganismů, může v mléce dojít ke změnám struktur bílkovin a tuků, zvláště pak po delší době skladování suroviny pří nízkých teplotách. Nejčastějšími zástupci psychrotrofních mikroorganismů v syrovém mléce jsou bakterie rodů Pseudomonas, Alcaligenes, Flavobacter, Enterobacter, Micrococcus, Brevibacterium a Bacillus. Práce se zabývala sledováním výskytu psychrotrofních mikroorganismů v syrovém a pasterovaném mléce ve vybrané mlékárně vzhledem k ročnímu období. Mléko bylo dodáváno 12 různými dodavateli. Analyzovány byly směsné vzorky syrového mléka, odebrané před pasterem a po pasteraci. Z (cs)
Title
  • Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období
  • Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období (cs)
  • Observation of quntitative distribution of psychotropic bakteria in raw and pasteurized milk in dependence on season (en)
skos:prefLabel
  • Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období
  • Sledování kvantitativního zastoupení psychrotrofních bakterií v syrovém a pasterovaném mléku v závislosti na ročním období (cs)
  • Observation of quntitative distribution of psychotropic bakteria in raw and pasteurized milk in dependence on season (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00120713!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 36;40
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 450299
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00120713
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Milcoma.s.; raw milk; Pseudomonas (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5872D037D6BE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Burdychová, Radka
  • Sládková, Pavla
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software