About: Kvalita siláže a užitkovost skotu. Technologické zásady     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mais silage, microbial risk of silage, aerobic stability, additive (en)
  • Kukuřičná siláž patří k nejlevnějším objemným konzervovaným krmivům a současně s nejvyšší koncentrací energie. Její sklizeň je plně mechanizovaná a složení sušiny silážní kukuřice je dobrým předpokladem k úspěšné konzervaci. Kukuřice jako plodina má bezkonkurenčně nejvyšší pěstitelský potenciál ha výnosu energie. Konzervace silážováním musí zajistit vysoké kvalitativní parametry krmiva, která se zpravidla neobejde bez použití vhodného silážního aditiva, které však tvoří pouze jednu část celé technologie a nemůže substituovat nedostatky vlivem technologické nekázně. V případě silážní kukuřice mají aditiva zabezpečit zkrácení fermentačního procesu a posílení aerobní stability siláží. Siláže s neúspěšným fermentačním procesem, siláže mikrobiálně změněné (činností kvasinek, plísní), resp. tepelně poškozené, plesnivé jsou vždy hůře přijímány zvířaty, mívají i horší nutriční zhodnocení, ale navíc mohou být zdrojem velkých mikrobiálních rizik i pro samotná zvířata.
  • Kukuřičná siláž patří k nejlevnějším objemným konzervovaným krmivům a současně s nejvyšší koncentrací energie. Její sklizeň je plně mechanizovaná a složení sušiny silážní kukuřice je dobrým předpokladem k úspěšné konzervaci. Kukuřice jako plodina má bezkonkurenčně nejvyšší pěstitelský potenciál ha výnosu energie. Konzervace silážováním musí zajistit vysoké kvalitativní parametry krmiva, která se zpravidla neobejde bez použití vhodného silážního aditiva, které však tvoří pouze jednu část celé technologie a nemůže substituovat nedostatky vlivem technologické nekázně. V případě silážní kukuřice mají aditiva zabezpečit zkrácení fermentačního procesu a posílení aerobní stability siláží. Siláže s neúspěšným fermentačním procesem, siláže mikrobiálně změněné (činností kvasinek, plísní), resp. tepelně poškozené, plesnivé jsou vždy hůře přijímány zvířaty, mívají i horší nutriční zhodnocení, ale navíc mohou být zdrojem velkých mikrobiálních rizik i pro samotná zvířata. (cs)
Title
  • Kvalita siláže a užitkovost skotu. Technologické zásady
  • Quylity of mais silage and utility of cattle. (en)
  • Kvalita siláže a užitkovost skotu. Technologické zásady (cs)
skos:prefLabel
  • Kvalita siláže a užitkovost skotu. Technologické zásady
  • Quylity of mais silage and utility of cattle. (en)
  • Kvalita siláže a užitkovost skotu. Technologické zásady (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00117943!RIV09-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH71041)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 34
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 430210
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00117943
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mais silage; quality; risk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5FB61D3B9FEE]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zemědělec
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • N
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Zeman, Ladislav
issn
  • 1211-3816
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software