Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Silage of Brewerś grain - new method of old idea (en)
- Pivovarské mláto se vyznačuje nízkým obsahem sušiny, vysokou pufrační kapacitou, nižší koncentrací lehce rozpustných sacharidů a vysokým obsahem proteinů v 1 kg sušiny a tím patří k obtížně silážovatelným krmivům. Specifika jeho složení vyžadují ke zlepšení kvality fermentačního procesu použít úpravu sušiny přídavkem vhodného absorbentu a přídavek účinné konzervační aditiva, která by redukovala činnost nežádoucí mikroflóry a zlepšila následně aerobní stabilitu. Počty kvasinek se s časem velmi progresivně zvyšují a vedou ke snížení hygienické jakosti i stability mláta. Čerstvé nekonzervované mláto vydrží ve zkrmitelném stavu zejména v letním a jarním období pouze omezenou dobu, nejdéle do 48 hodin, potom dochází k hlubokým smyslovým, nutričním, ale zejména mikrobiálním změnám.
- Pivovarské mláto se vyznačuje nízkým obsahem sušiny, vysokou pufrační kapacitou, nižší koncentrací lehce rozpustných sacharidů a vysokým obsahem proteinů v 1 kg sušiny a tím patří k obtížně silážovatelným krmivům. Specifika jeho složení vyžadují ke zlepšení kvality fermentačního procesu použít úpravu sušiny přídavkem vhodného absorbentu a přídavek účinné konzervační aditiva, která by redukovala činnost nežádoucí mikroflóry a zlepšila následně aerobní stabilitu. Počty kvasinek se s časem velmi progresivně zvyšují a vedou ke snížení hygienické jakosti i stability mláta. Čerstvé nekonzervované mláto vydrží ve zkrmitelném stavu zejména v letním a jarním období pouze omezenou dobu, nejdéle do 48 hodin, potom dochází k hlubokým smyslovým, nutričním, ale zejména mikrobiálním změnám. (cs)
|
Title
| - Aktuální otázky k silážování pivovarského mláta -- nový přístup ke starému problému
- Aktuální otázky k silážování pivovarského mláta -- nový přístup ke starému problému (cs)
- Silage of Brewerś grain - new method of old idea (en)
|
skos:prefLabel
| - Aktuální otázky k silážování pivovarského mláta -- nový přístup ke starému problému
- Aktuální otázky k silážování pivovarského mláta -- nový přístup ke starému problému (cs)
- Silage of Brewerś grain - new method of old idea (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00117906!RIV08-MZE-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00117906
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - silage making; additive; brewerś grain; stability (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Kalhotka, Libor
- Zeman, Ladislav
- Doležal, Jan
- Vyskočil, Ivo
- Pyrochta, Václav
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |