About: Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo analyzovat a porovnat mléko od krav holštýnského plemene na 1. laktaci (n =10) a mléko od krav na 4. a vyšší laktaci (n =10.Zjistili jsme, že ze sledovaných ukazatelů byly na počátku dojení nižší hodnoty u obsahu tuku a obsahu sušiny oproti normálnímu mléku. U laktózy byl zjištěn vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi obsahem na 1. laktaci, kde byl obsah vyšší a 4. a vyšší laktací. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) byl zaznamenán mezi bílkovinami, kde hodnota obsahu bílkovin na 4. a vyšší laktaci byla vyšší než hodnota obsahu bílkovina na laktaci první. Dále jsme zjistili statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi aktivní kyselostí mléka na první laktaci a 4. a vyšší laktaci. Vyšší pH vykazovalo mléko u krav na 4. a vyšší laktaci. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) jsme zaznamenali ještě u syřitelnosti, kdy se rychleji sráželo mléko od krav na 1. laktaci.
  • Cílem této práce bylo analyzovat a porovnat mléko od krav holštýnského plemene na 1. laktaci (n =10) a mléko od krav na 4. a vyšší laktaci (n =10.Zjistili jsme, že ze sledovaných ukazatelů byly na počátku dojení nižší hodnoty u obsahu tuku a obsahu sušiny oproti normálnímu mléku. U laktózy byl zjištěn vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi obsahem na 1. laktaci, kde byl obsah vyšší a 4. a vyšší laktací. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) byl zaznamenán mezi bílkovinami, kde hodnota obsahu bílkovin na 4. a vyšší laktaci byla vyšší než hodnota obsahu bílkovina na laktaci první. Dále jsme zjistili statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) mezi aktivní kyselostí mléka na první laktaci a 4. a vyšší laktaci. Vyšší pH vykazovalo mléko u krav na 4. a vyšší laktaci. Statisticky průkazný rozdíl (P<0,05) jsme zaznamenali ještě u syřitelnosti, kdy se rychleji sráželo mléko od krav na 1. laktaci. (cs)
  • The aim of this experiment was to compare the chemical composition and technological properties of milk between the Holstein cows on the first lactation and the Holstein cows on the fourth and higher lactation. The samples of milk were taken from the beginning of milking. The cows were milked by hand. The total volume of milk was at least 200 mL. There were determinated these parameters: the fat content, the protein content, the lactose content, the dry matter content, the urea content, titratable acidity, active acidity, rennet coagulation time, quality of curd. There were high statistically significant differences (P<0.01) between the lactose content in the milk of cows on the first lactation (5.02 %) and the lactose content in the milk of the cows on the high lactation (4.9 %). Statistically significant differences (P<0.05) was found between the protein content in the milk of cows on the first lactation (3.13 %) and the protein content in the milk of the cows on the higher lactation (3.25 %), betw (en)
Title
  • Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení
  • Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení (cs)
  • The composition and technological properties of cow milk from the beginning of milking (en)
skos:prefLabel
  • Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení
  • Složení a technologické vlastnosti kravského mléka získaného na začátku dojení (cs)
  • The composition and technological properties of cow milk from the beginning of milking (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00116247!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 57;57
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 450446
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00116247
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mléko; dojení; cow (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FDFD74E73844]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet'07 Agro
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Skýpala, Martin
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software