About: Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V letech 2005 a 2006 byl ve vegetačních nádobových pokusech sledován vliv hnojení sírou na výnos a kvalitu sladovnického ječmene. Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranu amonného (0,2 g S na nádobu), 3. vyšší dávka síranu amonného (0,4 g S na nádobu), 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g S na nádobu), 5. vyšší dávka elementární (0,4 g S na nádobu). Během vegetace byla třikrát odebrána rostlinná hmota (v DC 12, 31 a 57) a na základě výsledků chemické analýzy byl posouzen výživný stav porostu. V obou letech byl hodnocen výnos zrna a slámy, obsah bílkovin a škrobu v zrnu, hmotnost tisíce zrn a podíl předního zrna, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Signifikantní rozdíl hodnot byl zjištěn pouze v roce 2005 u podílu předního zrna po aplikaci vyšší dávky síranové síry, kdy došlo ke snížení o 1,45 % oproti sírou nehnojené kontrole. Hnojení sírou významně zvýšilo obsah vodorozpustné síry v půdě po sklizni ječmene. Síra aplikovaná v sí
  • V letech 2005 a 2006 byl ve vegetačních nádobových pokusech sledován vliv hnojení sírou na výnos a kvalitu sladovnického ječmene. Do pokusu bylo zařazeno 5 variant hnojení: 1. kontrola nehnojená sírou, 2. nižší dávka síranu amonného (0,2 g S na nádobu), 3. vyšší dávka síranu amonného (0,4 g S na nádobu), 4. nižší dávka elementární síry (0,2 g S na nádobu), 5. vyšší dávka elementární (0,4 g S na nádobu). Během vegetace byla třikrát odebrána rostlinná hmota (v DC 12, 31 a 57) a na základě výsledků chemické analýzy byl posouzen výživný stav porostu. V obou letech byl hodnocen výnos zrna a slámy, obsah bílkovin a škrobu v zrnu, hmotnost tisíce zrn a podíl předního zrna, u nichž vliv sirné výživy nebyl statisticky průkazný. Signifikantní rozdíl hodnot byl zjištěn pouze v roce 2005 u podílu předního zrna po aplikaci vyšší dávky síranové síry, kdy došlo ke snížení o 1,45 % oproti sírou nehnojené kontrole. Hnojení sírou významně zvýšilo obsah vodorozpustné síry v půdě po sklizni ječmene. Síra aplikovaná v sí (cs)
  • In years 2005 and 2006, effect of sulphur (S) application on yield and malting quality of barley were investigated in a pot experiment. There were 5 variants of applied sulphur: 1. control variant sulphur unfertilised, 2. lower dose of ammonium sulphate (0.2 g/pot), 3. higher dose of ammonium sulphate (0.4 g/pot), 4. lower dose of elemental sulphur (0.2 g/pot), 5. higher dose of elemental sulphur (0.4 g/pot). Three times during the growing season samples of vegetable matter were obtained (in DC 12, 31 and 57) and nutritions state was assessed on the basis of results of complete chemical analysis. In both years, following characteristics were studied: grain and straw yields, protein and starch contents in grain, thousand grains weight and proportion of full grain > 2.5 mm. The only significant difference was ascertained in 2005 in the proportion of full grain > 2.5 mm: the variant fertilised with the higher dose of sulphate sulphur showed a 1.45 % decrease in comparison to the control variant. Sulphur (en)
Title
  • Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
  • EFFECT OF SULPHUR NUTRITION ON YIELD AND QUALITY OF MALTING BARLEY (en)
  • Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene
  • EFFECT OF SULPHUR NUTRITION ON YIELD AND QUALITY OF MALTING BARLEY (en)
  • Vliv sirné výživy na výnos a kvalitu sladovnického ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00114776!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 21;21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458679
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00114776
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • malting barley; sulphur; fertilization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [827B2F5B7C07]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet'07 Agro
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ryant, Pavel
  • Babiánek, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-119-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software