About: Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek se zabývá porovnáním změn fyzikálních vlastností půdy při různém zpracování půdy ke kukuřici pěstované na zrno v poloprovozním pokusu založeném v kukuřičné výrobní oblasti. Byly porovnávány tři technologie zpracování půdy -- 1. orba na 0,22 m, 2. mělké kypření 0,10 -- 0,12 m a 3. přímé setí do nezpracované půdy. Provedené analýzy zhodnotily vliv různého zpracování půdy a zakládání porostu při monokulturním pěstování zrnové kukuřice na fyzikální vlastnosti půdy. Orba vykazovala příznivější hodnoty u objemové hmotnosti redukované, celkové pórovitosti a minimální vzdušné kapacity oproti technologiím bezorebným za použití mělkého kypření, příp. přímého setí. U charakteristik zachycujících množství vody v půdě bylo zjištěno vyšší zastoupení vody v technologiích bezorebných. Lepší zásobení kukuřice vodou se projeví více v suchých ročnících.
  • Příspěvek se zabývá porovnáním změn fyzikálních vlastností půdy při různém zpracování půdy ke kukuřici pěstované na zrno v poloprovozním pokusu založeném v kukuřičné výrobní oblasti. Byly porovnávány tři technologie zpracování půdy -- 1. orba na 0,22 m, 2. mělké kypření 0,10 -- 0,12 m a 3. přímé setí do nezpracované půdy. Provedené analýzy zhodnotily vliv různého zpracování půdy a zakládání porostu při monokulturním pěstování zrnové kukuřice na fyzikální vlastnosti půdy. Orba vykazovala příznivější hodnoty u objemové hmotnosti redukované, celkové pórovitosti a minimální vzdušné kapacity oproti technologiím bezorebným za použití mělkého kypření, příp. přímého setí. U charakteristik zachycujících množství vody v půdě bylo zjištěno vyšší zastoupení vody v technologiích bezorebných. Lepší zásobení kukuřice vodou se projeví více v suchých ročnících. (cs)
  • A paper is focused on comparison of physical soil properties changes in the different soil tillage systems to corn. The experiment was established in the maize growing region. Three technologies of soil tillage was compared -- 1. ploughing to 0,22 m, 2. shallow loosening 0,10 -- 0,12 m, 3. direct seeding. The realized analyses evaluated the impact of different soil tillage on the physical soil properties. The ploughing had better values by bulk density, porosity, minimum air capacity than the technologies without ploughing - loosening or direct seeding. The results showed, that the technologies without ploughing had higher amount of water in soil. Better water-supply of corn becomes evident more in dry years. (en)
Title
  • Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy
  • Assessment of different soil tillage for corn maize on basic physical soil properties. (en)
  • Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy
  • Assessment of different soil tillage for corn maize on basic physical soil properties. (en)
  • Hodnocení vlivu různého zpracování půdy ke kukuřici na zrno na základní fyzikální vlastnosti půdy (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00111500!RIV08-MZE-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 347;350
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G57042), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 424599
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00111500
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • corn; soil tillage; physical soil properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [11EF3FB0809E]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Troubsko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění, ochraně rostlin a zpracování produktů
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Neudert, Lubomír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.; Zemědělský výzkum, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-86908-04-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software