About: Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The evaluation of the effect of somatic cells count on ewe's milk composition, its properties and on the quality of rennet curd was carried using milk samples obtained from a total 10 ewes F112 crossbreeds of Lacaune (L), East Friesian (EF) and Improved Wallachian (IW), reared on a ecological sheep farm in Valašská Bystřice. All ewes were on the 1st lactation, in good nutritive condition and clinically healthy. The sampling was carried on 47th, 81st, 123rd, 152nd and 189th day of lactation. The analysis involved a total of 50 milk samples, which were categorized into 5 different SCC groups: 1st group (LE 10 000 SC/ml), 2nd group (11 000--50 000 SC/ml), 3rd group (51 000--100 000 SC/ml), 4th group (101 000--200 000 SC/ml), 5th group (GE 201 000 SC/ml). Milk composition and milk properties were determined by standard methods. For the evaluation of the quality of rennet curd (class quality) was used following scale: 1st class -- very good and hard curd, 2nd class -- good curd, 3rd class -- bad curd, 4th (en)
  • Zhodnocení vlivu různého počtu somatických buněk (PSB) na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny bylo uskutečněno s použitím vzorků mléka, získaných celkem od 10 kusů bahnic kříženek F112 plemen Lacaune (L), Východofríská ovce (VF) a Zušlechtěná valaška (ZV), chovaných na ekologické farmě ve Valašské Bystřici. Všechny bahnice byly na první laktaci, v dobrém výživném a zdravotním stavu. Vzorky byly odebírány v pěti intervalech v průběhu celé laktace a to v průměrném 47, 81, 123, 152, 189 dni. Celkově bylo vyhodnoceno 50 vzorků, které byly, dle PSB, rozděleny do pěti skupin: 1. skupina (menší nebo rovno 10 000 buněk/ml), 2. skupina (11 000--50 0000 buněk/ml), 3. skupina (51 000--100 000 buněk/ml), 4. skupina (101 000--200 000 buněk/ml), 5. skupina (větší nebo rovno 201 000 buněk/ml). Jednotlivé analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Hodnocení jakosti sýřeniny (třídy) bylo prováděno dle následující stupnice. 1. třída -- velmi dobrá sýřenina, 2 třída -- dobrá sýřenina, 3. tříd
  • Zhodnocení vlivu různého počtu somatických buněk (PSB) na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny bylo uskutečněno s použitím vzorků mléka, získaných celkem od 10 kusů bahnic kříženek F112 plemen Lacaune (L), Východofríská ovce (VF) a Zušlechtěná valaška (ZV), chovaných na ekologické farmě ve Valašské Bystřici. Všechny bahnice byly na první laktaci, v dobrém výživném a zdravotním stavu. Vzorky byly odebírány v pěti intervalech v průběhu celé laktace a to v průměrném 47, 81, 123, 152, 189 dni. Celkově bylo vyhodnoceno 50 vzorků, které byly, dle PSB, rozděleny do pěti skupin: 1. skupina (menší nebo rovno 10 000 buněk/ml), 2. skupina (11 000--50 0000 buněk/ml), 3. skupina (51 000--100 000 buněk/ml), 4. skupina (101 000--200 000 buněk/ml), 5. skupina (větší nebo rovno 201 000 buněk/ml). Jednotlivé analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Hodnocení jakosti sýřeniny (třídy) bylo prováděno dle následující stupnice. 1. třída -- velmi dobrá sýřenina, 2 třída -- dobrá sýřenina, 3. tříd (cs)
Title
  • Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
  • Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
  • Effect of somatic cell count on ewe's milk composition, its properties and the quality of rennet curd (en)
skos:prefLabel
  • Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
  • Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
  • Effect of somatic cell count on ewe's milk composition, its properties and the quality of rennet curd (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00111142!RIV08-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 59;64
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458524
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00111142
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • somatic cell count; ewe's milk composition; milk properties; quality of rennet curd; relationships (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F3A48C2496E6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Šustová, Květoslava
  • Dobeš, Igor
  • Novotná, Lenka
  • Blahová, Pavlína
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software