About: Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the experiment was to establish the influence of three feeding types for fattening cattle on chosen beef quality parameters at bulls, heifers and steers. The first and the second groups of experimental animals were feed by roughage at the different ration with addition of concentrate mixture and at the third group was combined feeding with grazing. We specified the influence of different feeding ration on the nutrition beef quality parameters ((P<0,05; P<0,01; dry matter, intramuscular fat amount and total protein content ) at all the cattle categories (bulls, heifers and steers). The effect of the feeding type was more significantly manifested at process of water binding capacity value (P<0,05) and meat colour physical parameters (P<0,05; P<0,01). Evaluation of parameters representing meat tenderness that was done 48 hours post mortem, shown statistically non-important differences at groups of bulls, heifers and steers. (en)
  • Cílem provedeného experimentu bylo stanovit vliv tří typů výživy vykrmovaného skotu na zvolené parametry kvality masa býků, jalovic a volů. V první a druhé skupině byla pokusným zvířatům zkrmována v rozdílné dávce objemná krmiva s přídavkem krmné směsi a ve třetí skupině byla výživa kombinována s pastvou. U všech kategorií skotu (býci, jalovice a voli) jsme stanovili vliv typu krmné dávky na ukazatele výživné kvality masa (P<0,05; P<0,01); sušiny a intramuskulárního tuku. Vliv typu výživy se projevil významněji i na vývoji hodnot vaznosti vody (P<0,05) a fyzikálních parametrech barvy masa (P<0,05; P<0,01). Při hodnocení ukazatelů charakterizujících křehkost masa 48 hodin post mortem byly zaznamenány statisticky nevýznamné rozdíly hodnot u skupiny býků, jalovic i volů.
  • Cílem provedeného experimentu bylo stanovit vliv tří typů výživy vykrmovaného skotu na zvolené parametry kvality masa býků, jalovic a volů. V první a druhé skupině byla pokusným zvířatům zkrmována v rozdílné dávce objemná krmiva s přídavkem krmné směsi a ve třetí skupině byla výživa kombinována s pastvou. U všech kategorií skotu (býci, jalovice a voli) jsme stanovili vliv typu krmné dávky na ukazatele výživné kvality masa (P<0,05; P<0,01); sušiny a intramuskulárního tuku. Vliv typu výživy se projevil významněji i na vývoji hodnot vaznosti vody (P<0,05) a fyzikálních parametrech barvy masa (P<0,05; P<0,01). Při hodnocení ukazatelů charakterizujících křehkost masa 48 hodin post mortem byly zaznamenány statisticky nevýznamné rozdíly hodnot u skupiny býků, jalovic i volů. (cs)
Title
  • Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu
  • BEEF QUALITY AT THE DIFFERENT FEEDING SYSTEMS (en)
  • Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu (cs)
skos:prefLabel
  • Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu
  • BEEF QUALITY AT THE DIFFERENT FEEDING SYSTEMS (en)
  • Kvalita hovězího masa v různých systémech výkrmu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/07:00111010!RIV08-MZE-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 48;60
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4005), Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 430174
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/07:00111010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cattle; fattening of cattle; beef quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [137165476D15]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pohořelice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výkrm skotu a nové metody hodnocení konzervovaných krmiv
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bjelka, M.
  • Filipčík, Radek
  • Simeonovová, Jana
  • Šubrt, Jan
  • Homola, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚCHS Rapotín
https://schema.org/isbn
  • 978-80-903142-9-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software