Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Our results have suggesed that the exact selection of the cultivars and growing localities can significantly modify nutrient profiles of the desired valuable substances in green mass. They have also revealed that green barley mass could be valuable object of the future dietary studies and processing, even in the growing conditions of the Czech Republic. (en)
- Mladé části rostlin jsou obecně charakterizovány zvýšeným obsahem některých vitaminů, provitaminů, antioxidantů a dalších bioaktivních látek. Mladá zelená hmota ječmene obsahuje významné množství vápníku, mědi, železa, hořčíku, draslíku a zinku, beta karotenu, kyseliny listové a patothenové, vitaminu B1, B2, B6 a vitaminu C, E, chlorofylu a vykazuje zvýšenou aktivitu superoxiddismutázy (SOD) a katalázy. V rámci této práce byly sledovány vybrané nutriční parametry u mladé zelené hmoty ječmene vypěstované v půdních a klimatických podmínkách České republiky v r. 2006.
- Mladé části rostlin jsou obecně charakterizovány zvýšeným obsahem některých vitaminů, provitaminů, antioxidantů a dalších bioaktivních látek. Mladá zelená hmota ječmene obsahuje významné množství vápníku, mědi, železa, hořčíku, draslíku a zinku, beta karotenu, kyseliny listové a patothenové, vitaminu B1, B2, B6 a vitaminu C, E, chlorofylu a vykazuje zvýšenou aktivitu superoxiddismutázy (SOD) a katalázy. V rámci této práce byly sledovány vybrané nutriční parametry u mladé zelené hmoty ječmene vypěstované v půdních a klimatických podmínkách České republiky v r. 2006. (cs)
|
Title
| - Zelená hmota ječmene jako možný zdroj biologicky aktivních látek
- Zelená hmota ječmene jako možný zdroj biologicky aktivních látek (cs)
- Green matter of barley as possible resource of active substances (en)
|
skos:prefLabel
| - Zelená hmota ječmene jako možný zdroj biologicky aktivních látek
- Zelená hmota ječmene jako možný zdroj biologicky aktivních látek (cs)
- Green matter of barley as possible resource of active substances (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00108022!RIV08-GA0-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00108022
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - green matter; barley (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů sdělení XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Březinová Belcredi, Natálie
- Ehrenbergerová, Jaroslava
- Kopáček, Jiří
- Vaculová, Kateřina
- Fiedlerová, Vlasta
- Winterová, Renata
- Gabrovská, Dana
- Holasová, Marie
- Paulíčková, Ivana
- Melišová, Lucie
- Pinkrová, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |