Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem.
- Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem. (cs)
- Counts of lactic acid bacteria, total anaerobes, and enterococci were determined in the course of ripening in the edge part and the core part of Dutch-type semi-hard cheese produced with different fat content (30 and 45%) by two different starter cultures (L and Y). (en)
|
Title
| - Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech
- Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech (cs)
- Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses (en)
|
skos:prefLabel
| - Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech
- Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech (cs)
- Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00098961!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00098961
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Dutch-type semi-hard cheese; biogenic amines; enterococci; lactic acid bacteria (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVI. Lenfeldovy a Hoklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dohnal, Vlastimil
- Cwiková, Olga
- Komprda, Tomáš
- Dvořáčková, Hana
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |