About: Vhodnost tritikale k výrobě bioethanolu při použití technických enzymů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly hodnoceny dosažené výsledky alkoholové výtěžnosti u 4 odrůd tritikale, pěstovaných na 4 různých lokalitách v letech 2003 -- 2005. V laboratorních zkouškách byly na zcukření škrobu použity technické enzymy Termamyl SC a SAN Extra L. Dosažené alkoholové výtěžky se pohybovaly v rozmezí 37 -- 46 la vzhledem k různým odrůdám, stanovištím a ročníkům. Rozhodujícím faktorem byl obsah škrobu v zrně. Podle průměrných hodnot dosáhla nejvyšších výtěžků bioethanolu odrůda Modus (41.19 la) a Presto, jako stanoviště byly příznivé Hradec n/Svitavou (41.68 la) a Krásné Údolí, nejpříznivější byl rok 2005 (41.48 la). Výsledky ovlivnily jak genetické vlastnosti odrůdy, půdní podmínky, tak zejména průběh povětrnosti usměrňující zejména obsah škrobu. Podle regresní analýzy je pozitivní vztah výtěžku bioethanolu k obsahu škrobu a negativní k obsahu bílkovin v zrně. Použitá kvasná zkouška se prokázala jako vhodné kritérium pro komplexní posouzení vhodnosti suroviny pro lihovarské využití.
  • Byly hodnoceny dosažené výsledky alkoholové výtěžnosti u 4 odrůd tritikale, pěstovaných na 4 různých lokalitách v letech 2003 -- 2005. V laboratorních zkouškách byly na zcukření škrobu použity technické enzymy Termamyl SC a SAN Extra L. Dosažené alkoholové výtěžky se pohybovaly v rozmezí 37 -- 46 la vzhledem k různým odrůdám, stanovištím a ročníkům. Rozhodujícím faktorem byl obsah škrobu v zrně. Podle průměrných hodnot dosáhla nejvyšších výtěžků bioethanolu odrůda Modus (41.19 la) a Presto, jako stanoviště byly příznivé Hradec n/Svitavou (41.68 la) a Krásné Údolí, nejpříznivější byl rok 2005 (41.48 la). Výsledky ovlivnily jak genetické vlastnosti odrůdy, půdní podmínky, tak zejména průběh povětrnosti usměrňující zejména obsah škrobu. Podle regresní analýzy je pozitivní vztah výtěžku bioethanolu k obsahu škrobu a negativní k obsahu bílkovin v zrně. Použitá kvasná zkouška se prokázala jako vhodné kritérium pro komplexní posouzení vhodnosti suroviny pro lihovarské využití. (cs)
  • The aim of this contribution is to be able to used triticale in distilling industry. Four triticale varieties were grown during 2003 -- 2005. Trials were situated in four different locations of the Czech Republic -- Staňkov, Hradec nad Svitavou Krásné údolí and Libějovice. There were used varieties Kolor, Presto, Modus and Disko. The alcoholic yield, protein content and starch content were determined. The technical enzymes Termamyl SC and SAN Extra L. were used into laboratory fermenting tests for saccharification starch. Reached alcoholic yields move between 37 -- 46 la. The highest alcoholic yield (average three years and four locations) was estimated by variety Modus (41.19 la/100 kg. in dry matter), the lowest variety Kolor (40.08 la/100 kg in dry matter). The location Hradec n/Svitavou (41.68 la) and Krásné Údolí were favourable, the year 2005 (41.48 la) was the most positive. The highest starch content is into positive correlation with alcoholic yield and negative with protein content. The re (en)
Title
  • Vhodnost tritikale k výrobě bioethanolu při použití technických enzymů
  • Usability of triticale into bioethanol producing through the use of technical enzymes. (en)
  • Vhodnost tritikale k výrobě bioethanolu při použití technických enzymů (cs)
skos:prefLabel
  • Vhodnost tritikale k výrobě bioethanolu při použití technických enzymů
  • Usability of triticale into bioethanol producing through the use of technical enzymes. (en)
  • Vhodnost tritikale k výrobě bioethanolu při použití technických enzymů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098585!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 23;30
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506018
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098585
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bioethanol; enzymes; laboratory fermentimg test; triticale (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3049D9C6D48E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software