Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací.
- Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací. (cs)
- There have been added two types of enzymes into the wine in different rations. It have been used variants of the Veltlín green wine. The efficiency of these enzymes were tested. The first %22Trenolin bukett%22 enzyme, which was produced by BS wine implements, s.r.o., has been added in the amount of 8 and 14 g/hl. The second %22AR 2000%22enzyme was produced at Biopro company. The ration of this enzyme was 2 and 4 g/hl. After appointed time was being found out the content of acids,carbohydrates and alkohols in the analysis. The results of the analysis have been compared with the classically produced wine. It was realized a sensorial ranking of this wine, too. The best results appeared to be in wine with Trenolin bukett enzyme, both samples with this enzyme had the most points (18,6 points). The higher amount of saccharose has positiv influence of rounded and mellow taste of wine. (en)
|
Title
| - Vliv enzymů na kvalitu vína
- Influence of Enzyme on the Taste of Wine (en)
- Vliv enzymů na kvalitu vína (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv enzymů na kvalitu vína
- Influence of Enzyme on the Taste of Wine (en)
- Vliv enzymů na kvalitu vína (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00098564!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00098564
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kučerová, Jindřiška
- Šottníková, Viera
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |