About: Senzorická analýza kozích sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Práce se zabývá senzorickým hodnocením čerstvých kozích sýrů. Sýry byly hodnoceny desetičlennou odbornou komisí. Analýza byla provedena za pomoci kategorové nestrukturované stupnice 10 cm dlouhé s popisem krajních bodů. Hodnoceny byly deskriptory vůně, textury, chuti, jako jsou celková příjemnost vůně, vůně po kozím mléku, vůně po ovčím mléku, cizí vůně, tvrdost mezi prsty, soudržnost, mazlavost a celková chuť.Podle očekávání byly hodnoceny dobře především sýry ochucené. Při hodnocení texturních vlastností komise preferovala sýry, které byly více tvrdé. Sýry tvrdší byly méně mazlavé a komise je hodnotila i jako chutnější.
  • Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Práce se zabývá senzorickým hodnocením čerstvých kozích sýrů. Sýry byly hodnoceny desetičlennou odbornou komisí. Analýza byla provedena za pomoci kategorové nestrukturované stupnice 10 cm dlouhé s popisem krajních bodů. Hodnoceny byly deskriptory vůně, textury, chuti, jako jsou celková příjemnost vůně, vůně po kozím mléku, vůně po ovčím mléku, cizí vůně, tvrdost mezi prsty, soudržnost, mazlavost a celková chuť.Podle očekávání byly hodnoceny dobře především sýry ochucené. Při hodnocení texturních vlastností komise preferovala sýry, které byly více tvrdé. Sýry tvrdší byly méně mazlavé a komise je hodnotila i jako chutnější. (cs)
  • The aim of work was to value sensory quality of fresh cheeses made from goat's milk. 14 cheeses were evlauated by specialized commission of 10 members. By the patterns were appreised the smell, the textural and overal taste. Accordance with expectation commission preferred relish cheeses. The relish component restricted the goat's smell and taste which o lot of people doesn't like. The best cheese in taste was for commission spicy cheese from Látal's farm. This cheese had very pleasant smell. With low smell from goat's milk and low strange smell. From textural characteristics commission preferred harder cheeses which were less adhesivity. (en)
Title
  • Senzorická analýza kozích sýrů
  • Organoleptic quality of goat's cheese. (en)
  • Senzorická analýza kozích sýrů (cs)
skos:prefLabel
  • Senzorická analýza kozích sýrů
  • Organoleptic quality of goat's cheese. (en)
  • Senzorická analýza kozích sýrů (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098517!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 128;131
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 498919
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098517
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat cheese; milk products; sensory analysis; smell; taste; textural (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D87C046F6888]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mléko a sýry 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-7080-620-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software