Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In 2005 increased area of pea in CR to 29 123 ha. The total production of pea in 2005 increased to 78 756 t by average crop 2,7t/ha. In the three-year experiment with field-pea was content of N-substances by specific varieties between 17-27% in the dry matter, starch content 46-56% in the dry matter. Field round-seeds pea contents the most of starch and has in comparison to other cereals a high rate of amylose (19%). For use in a food-processing industry is proper a variety Grana with a very good technological qualities (short time of the bowling and high uniformity of the bowling) and varieties Adept, Merkur and Profi with a good technological qualities. (en)
- V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi.
- V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi. (cs)
|
Title
| - Technologická jakost polního hrachu
- Technological Quality of Field Pea (en)
- Technologická jakost polního hrachu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Technologická jakost polního hrachu
- Technological Quality of Field Pea (en)
- Technologická jakost polního hrachu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00098515!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00098515
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - field pea; technological quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník souhrnů konference XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hýbl, Miroslav
- Kučerová, Jindřiška
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |