About: Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Cílem práce bylo sledování vlivu délky zrání na senzorické a texturní vlastnosti Olomouckých tvarůžků s určením optimální doby zralosti pro konzumenty. Vzorky byly odebírány přímo z výroby z každé šarže po zabalení, byly skladovány za konstatních podmínek v chladu (5°C) po dobu 5 týdnů (doba skladování byla zvolena s ohledem na dobu minimální trvanlivosti výrobku). U vzorků byly stanoveny senzorické vlastnost (vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence, chuť), obsah sušiny a provedena texturní analýza na přístroji TIRATEST. Nejlépe byly posuzovateli hodnoceny senzorické vlastnosti tvarůžků ve třetím a čtvrtém týdnů zrání, kdy se naplno rozvinula jejich typická chuť a vůně.
  • Zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Cílem práce bylo sledování vlivu délky zrání na senzorické a texturní vlastnosti Olomouckých tvarůžků s určením optimální doby zralosti pro konzumenty. Vzorky byly odebírány přímo z výroby z každé šarže po zabalení, byly skladovány za konstatních podmínek v chladu (5°C) po dobu 5 týdnů (doba skladování byla zvolena s ohledem na dobu minimální trvanlivosti výrobku). U vzorků byly stanoveny senzorické vlastnost (vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence, chuť), obsah sušiny a provedena texturní analýza na přístroji TIRATEST. Nejlépe byly posuzovateli hodnoceny senzorické vlastnosti tvarůžků ve třetím a čtvrtém týdnů zrání, kdy se naplno rozvinula jejich typická chuť a vůně. (cs)
  • The ripened cheese is typical by taste and aroma and also texture. The object of research was the influence of ripening on sensory and texture properties of Olomouc cheese with the determination the optimum lenght of ripening for consumers. The samples were taken from the factory directly and stored in the same conditions in cold (5°C) during 5 weeks. Aroma, colour, appearance, level of ripening, consistence, taste, dry matter and texture analysis by TIRA machine were followed. The best results of the flavour have been observed in three and four weeks storing. (en)
Title
  • Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
  • THE INFLUENCE OF RIPENING OF OLOMOUC CHEESE ON ITS SENSORY AND TEXTURE PROPERTIES (en)
  • Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
  • THE INFLUENCE OF RIPENING OF OLOMOUC CHEESE ON ITS SENSORY AND TEXTURE PROPERTIES (en)
  • Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00097966!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 384;388
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506389
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00097966
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheese; ripening; sensory properties; texture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [68B921F73EB6]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Cwiková, Olga
  • Nedomová, Šárka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-767-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software