About: Vliv prostředí a použitých krmných směsí na obsah tuku a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.).     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo ověřit vliv krmiva a prostředí na obsah lipidů a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého odchovaného v intenzivních podmínkách. V letech 2000 -- 2002 byly provedeny krmné testy se sumci o počáteční hmotnosti 60 až 500 g. K odchovu ryb byl použit recirkulační systém ústavu rybářství a hydrobiologie MZLU v Brně a farma Tisová (České rybářství Mariánské Lázně s.r.o.) využívající k odchovu průtočné žlaby s oteplenou vodou z elektrárny. Testována byla krmiva pro lososovité ryby s diferencovaným obsahem proteinů (35 -- 48,5 %) a tuku (13 -- 26 %). Teplota vody ve všech pokusech se pohybovala od 17 -- 26°C. Frekvence krmení 3x denně. Velikost krmné dávky se v závislosti na hmotnosti ryb pohybovala od 1 do 2% hmotnosti obsádky. Spektrum mastných kyselin použitých krmiv koresponduje se složením ve svalovině sumce velkého. Je ovlivněno kvalitou použitých komponentů při výrobě krmiva, chovné prostředí neprokázalo žádný vliv na složení mastných kyselin ve svalovině ryb. Obsah SFA
  • Cílem práce bylo ověřit vliv krmiva a prostředí na obsah lipidů a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého odchovaného v intenzivních podmínkách. V letech 2000 -- 2002 byly provedeny krmné testy se sumci o počáteční hmotnosti 60 až 500 g. K odchovu ryb byl použit recirkulační systém ústavu rybářství a hydrobiologie MZLU v Brně a farma Tisová (České rybářství Mariánské Lázně s.r.o.) využívající k odchovu průtočné žlaby s oteplenou vodou z elektrárny. Testována byla krmiva pro lososovité ryby s diferencovaným obsahem proteinů (35 -- 48,5 %) a tuku (13 -- 26 %). Teplota vody ve všech pokusech se pohybovala od 17 -- 26°C. Frekvence krmení 3x denně. Velikost krmné dávky se v závislosti na hmotnosti ryb pohybovala od 1 do 2% hmotnosti obsádky. Spektrum mastných kyselin použitých krmiv koresponduje se složením ve svalovině sumce velkého. Je ovlivněno kvalitou použitých komponentů při výrobě krmiva, chovné prostředí neprokázalo žádný vliv na složení mastných kyselin ve svalovině ryb. Obsah SFA (cs)
  • The objects of this work was to verify influence of feeds and surroudins on lipids content and fatty acids spectrum in musculature of European catfish (Silurus glanis) cultivated in intensive conditions. Fat content varied from 0.83 to 6.68% depending on used feeding diet. Spectrum FA in musculature of catfish corresponds to composition of FA in used feeds. (en)
Title
  • Vliv prostředí a použitých krmných směsí na obsah tuku a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.).
  • Vliv prostředí a použitých krmných směsí na obsah tuku a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.). (cs)
  • Influence of enviroment culture and feeds on content of fat and fatty acids spectrum in filets of European catfish (Silurus glanis L.) (en)
skos:prefLabel
  • Vliv prostředí a použitých krmných směsí na obsah tuku a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.).
  • Vliv prostředí a použitých krmných směsí na obsah tuku a spektrum mastných kyselin ve svalovině sumce velkého (Silurus glanis L.). (cs)
  • Influence of enviroment culture and feeds on content of fat and fatty acids spectrum in filets of European catfish (Silurus glanis L.) (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00004732!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 45;52
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549353
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00004732
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • European catfish; fat; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AE4537E8E121]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LIII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mareš, Jan
  • Spurný, Petr
  • Fialová, Milada
  • Wognarová, Silvie
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software