About: Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the present study, examined was the effect of a yeast culture (Saccharomyces cerevisiae, Strain 47) on rumen fermentation of cows. Animals received a diet consisting of good maize silage with a higher dry matter content (16 kg), l6 kg of clovergrass haylage, 3 kg of meadow hay and 7.5 kg feed mixture. The yeast culture was added to the mixture in the dose 6 g/day and cow. The supplement of yeast culture showed a positive effect on VFA production in comparison with control (1.16+-0.013b vs. 0.84+-0.063a g/100 ml), and lower production of lactic acid. The utilisation of ammonia was higher by cows in treated group (8.68+-0.084a mmol/L). The difference in number of protozoa of cows in the control and experimental groups was significant (302.0 +-12.349a vs. 359.2 +-1.304 b ths /1 ml of rumen fluid). (en)
  • Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významné rozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálních TMK.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významné rozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálních TMK. (cs)
Title
  • Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.
  • Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. (cs)
  • Yeast culture Saccharomyces cerevisiae (Strain 47) like a manipulator of rumen fermentation of dairy cows in postpartal period. (en)
skos:prefLabel
  • Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.
  • Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. (cs)
  • Yeast culture Saccharomyces cerevisiae (Strain 47) like a manipulator of rumen fermentation of dairy cows in postpartal period. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00001729!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 27;34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 527602
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00001729
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Saccharomyces cerevisiae; dairy cows; dairy feeding; rumen fermentation; rumen fluid; yeast culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EA3FF72C21F0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Doležal, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software