Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the present study, examined was the effect of a yeast culture (Saccharomyces cerevisiae, Strain 47) on rumen fermentation of cows. Animals received a diet consisting of good maize silage with a higher dry matter content (16 kg), l6 kg of clovergrass haylage, 3 kg of meadow hay and 7.5 kg feed mixture. The yeast culture was added to the mixture in the dose 6 g/day and cow. The supplement of yeast culture showed a positive effect on VFA production in comparison with control (1.16+-0.013b vs. 0.84+-0.063a g/100 ml), and lower production of lactic acid. The utilisation of ammonia was higher by cows in treated group (8.68+-0.084a mmol/L). The difference in number of protozoa of cows in the control and experimental groups was significant (302.0 +-12.349a vs. 359.2 +-1.304 b ths /1 ml of rumen fluid). (en)
- Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významné rozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálních TMK.
- Cílem práce bylo posoudit vliv kvasinkové kultury v krmné dávce na ovlivnění bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. Do pokusu bylo zařazeno celkem 12 dojnic, z toho 6 bylo v kontrolní a 6 v pokusné skupině. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána dojnicím v pokusné skupině v dávce 6 g/ks a den zamíchaná v produkční směsi. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 6 kg/den statisticky významně zvýšil denní tvorbu TMK a snížil množství amoniaku. Statisticky významné rozdíly (P <0,05) byly zjištěny mezi průměrnými hodnotami nálevníků. Statisticky nevýznamné rozdíly (P<0,05) byly nalezeny u hodnoty pH. Významné rozdíly byly také nalezeny v relativním zastoupení podílu kyseliny propionové a máselné ze sumy ruminálních TMK. (cs)
|
Title
| - Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.
- Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. (cs)
- Yeast culture Saccharomyces cerevisiae (Strain 47) like a manipulator of rumen fermentation of dairy cows in postpartal period. (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období.
- Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) jako manipulátor bachorové fermentace laktujících dojnic v postpartálním období. (cs)
- Yeast culture Saccharomyces cerevisiae (Strain 47) like a manipulator of rumen fermentation of dairy cows in postpartal period. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/05:00001729!RIV06-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/05:00001729
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Saccharomyces cerevisiae; dairy cows; dairy feeding; rumen fermentation; rumen fluid; yeast culture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Doležal, Jan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |