Description
| - Je popsán význam, charakteristika, posklizňová úprava a skladování obilovin, dále technologický postup zpracování zrnin ve mlýně a finální výrobky. V pekárenské technologii suroviny a technologie výroby chleba, pečiva, cukrářských výrobků, trvanlivého pečiva, snack výrobků a těstovin. Jsou uvedeny požadavky na suroviny při chlazení a zmrazování těst a pečiva, včetně principu, způsobu a mrazící techniky.
- Je popsán význam, charakteristika, posklizňová úprava a skladování obilovin, dále technologický postup zpracování zrnin ve mlýně a finální výrobky. V pekárenské technologii suroviny a technologie výroby chleba, pečiva, cukrářských výrobků, trvanlivého pečiva, snack výrobků a těstovin. Jsou uvedeny požadavky na suroviny při chlazení a zmrazování těst a pečiva, včetně principu, způsobu a mrazící techniky. (cs)
- Is described importance, characteristic, grain processing after harvest and storage of cereals, technologic process processing cereal into flour-mill and final products. Raw materials, technology bread, pastry, short pastry, Danish pastry, snacks, pasta, noodle and confectionery into bakery technology are described. The process of refrigeration and freezing dough and pastry is presented. (en)
|