Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Milk of 20 Holstein cows was individually sampled and analyses. Coagulation time significantly affects the whole process of cheese making. We studied relationships between coagulation time and titratable acidity and phase of lactation. (en)
- S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131).
- S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131). (cs)
|
Title
| - The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk (en)
- Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene
- Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk (en)
- Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene
- Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/04:00002822!RIV/2005/MSM/432105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/04:00002822
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Czech Pied cattle;coagulation time;lactation phase;titratable acidity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chládek, Gustav
- Čejna, Vladimír
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |