About: The effect of milk protein content on coagulation time of milk of Holstein cows     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bylo získáno 45 individuálních vzorků mléka z denního nádoje dojnic holštýnského plemene skotu, které se nacházely mezi 16. až 140. dnem své I., resp. II. laktace. Byl zjišťován vliv podprůměrného (%22N%22) obsahu bílkovin (do 3,0 %) na I. resp. (do 3,2 %) na II. laktaci a nadprůměrného (%22V%22) obsahu bílkovin (nad 3,01 %) na I. resp. (nad 3,21 %) na II. laktaci na obsah základních složek mléka a jeho vybrané technologické vlastnosti. Průměrné hodnoty sledovaných složek a vlastností mléka u celého souboru byly následující: denní nádoj 30,7 kg, obsah bílkovin 3,05 %, obsah tuku 4,68 %, obsah laktózy 5,08 %, počet somatických buněk 212,6 tis/ml, koncentrace močoviny 7,95 mmol/l, bod mrznutí -0,531 °C, obsah sušiny 12,80 %, měrná hmotnost 1030 kg/m3, aktivní kyselost 6,68 pH, titrační kyselost 7,18 SH, syřitelnost 191 s. a jakost sýřeniny 2,44. Vyšší obsah bílkovin v mléce (3,37 % vs. 2,79 %) byl doprovázen vyšší hodnotou syřitelnosti (205,8 s. vs. 178,8 s.), jakostí sýřeniny (2,15 vs. 2,68), měrné hm
  • Bylo získáno 45 individuálních vzorků mléka z denního nádoje dojnic holštýnského plemene skotu, které se nacházely mezi 16. až 140. dnem své I., resp. II. laktace. Byl zjišťován vliv podprůměrného (%22N%22) obsahu bílkovin (do 3,0 %) na I. resp. (do 3,2 %) na II. laktaci a nadprůměrného (%22V%22) obsahu bílkovin (nad 3,01 %) na I. resp. (nad 3,21 %) na II. laktaci na obsah základních složek mléka a jeho vybrané technologické vlastnosti. Průměrné hodnoty sledovaných složek a vlastností mléka u celého souboru byly následující: denní nádoj 30,7 kg, obsah bílkovin 3,05 %, obsah tuku 4,68 %, obsah laktózy 5,08 %, počet somatických buněk 212,6 tis/ml, koncentrace močoviny 7,95 mmol/l, bod mrznutí -0,531 °C, obsah sušiny 12,80 %, měrná hmotnost 1030 kg/m3, aktivní kyselost 6,68 pH, titrační kyselost 7,18 SH, syřitelnost 191 s. a jakost sýřeniny 2,44. Vyšší obsah bílkovin v mléce (3,37 % vs. 2,79 %) byl doprovázen vyšší hodnotou syřitelnosti (205,8 s. vs. 178,8 s.), jakostí sýřeniny (2,15 vs. 2,68), měrné hm (cs)
  • Milk of 45 Holstein cows was individually sampled and analysed. The cows were first and second calvers in a various phase of lactation (16 to 140 days after calving) on the test day. The effect of a low (%22N%22) milk protein content (up to 3.0 % in the first calvers and up to 3.2% in the second calvers) and a high (%22V%22) milk protein content (above 3.01% in the first calvers and above 3.21% in the second calvers) on milk composition and milk processing quality was examined. Total mean values of the observed characteristics were as follows: Daily milk yield 30.7 kg, milk protein content 3.05 %, milk fat content 4.68 %, lactose content 5.08 %, somatic sell count 212.6 ths/ml, urea concentration 7.95 mmol/l, freezing point --0.531 °C, dry matter content 12.80 %, specific weight 1030 kg/m3, active acidity 6.68 pH, titratable acidity 7.18 °SH, coagulation time 191 s and curd firmness 2.44. Higher milk protein content (3.37 % vs. 2.79 %) was associated with significantly longer coagulation time (205.8 s vs. (en)
Title
  • The effect of milk protein content on coagulation time of milk of Holstein cows (en)
  • Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic
  • Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of milk protein content on coagulation time of milk of Holstein cows (en)
  • Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic
  • Vliv obsahu bílkovin na syřitelnost mléka holštýnských dojnic (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00002804!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 84;86
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 592835
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00002804
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Holstein cattle;coagulation time;cows;curd firmnes;milk composition;millk protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0011F674EB8F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mezinárodní konference %22Proteiny 2004%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Čejna, Vladimír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software