About: Vliv přídavku kvasinkové kultury na užitkovost telat.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the present study, examined was the effect of a yeast culture (Saccharomyces cerevisiae, Strain 47) on performance (especially on daily gains, feed conversion and condition) in an experiment with a group of Holstein calves within the period of plant nutrition. Animals received a diet consisting of 3 kg of good maize silage, 5.5 kg of grass haylage, 1 kg of meadow hay and 1.6 kg of supplementary starter feed mixture ČOT B. The yeast culture was added to the starter in the dose of 1 g.kg-1. This means that each experimental calf received 1.6 g of yeast culture per day. The supplement of yeast culture showed a positive effect on daily gains and on the final body weight of calves; however, the differences were statistically not significant (P>0.05). In control and experimental groups, the mean conversion rates of concentrate were 2.19 kg and 2.13 kg, respectively. There was no difference in feed intake and feed conversion efficiency. The difference in final live body weights of calves in the control an (en)
  • V pokusu s telaty plemene Holstein v období rostlinné výživy byl testován vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) na užitkovost, zejména denní přírůstek, konverzi krmiv a kondici telat. Byla zkrmována dieta na bázi 3 kg kvalitní kukuřičné siláže, 5,5 kg travní senáže, 1 kg lučního sena a 1,6 kg doplňkové startérové směsi ČOT B. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána do startérové směsi v dávce 1 g/kg. Každé tele v pokusné skupině denně přijalo 1,6 g. Přídavek kvasinkového preparátu do startérové směsi ČOT telatům plemene Holstein statisticky nevýznamně zvýšil denní přírůstky (7,41+-0,056 kg) ve srovnání s přírůstky telat kontrolní skupiny (0,729+-0,058 kg) a zlepšil konverzi směsi (2,16 kg/kg přírůstku) u pokusné skupiny oproti kontrolní skupině (2,19 kg/kg přírůstku). V krmné dietě byla konstatována relativně vysoká koncentrace vlákniny a také vysoká molární koncentrace kvasných kyselin ze zkrmovaných siláží. Statisticky významné rozdíly nebyly zjištěny an
  • V pokusu s telaty plemene Holstein v období rostlinné výživy byl testován vliv přídavku kvasinkové kultury Sacharomyces cerevisiae (kmen 47) na užitkovost, zejména denní přírůstek, konverzi krmiv a kondici telat. Byla zkrmována dieta na bázi 3 kg kvalitní kukuřičné siláže, 5,5 kg travní senáže, 1 kg lučního sena a 1,6 kg doplňkové startérové směsi ČOT B. Kvasinková kultura Sacharomyces cerevisiae byla přidána do startérové směsi v dávce 1 g/kg. Každé tele v pokusné skupině denně přijalo 1,6 g. Přídavek kvasinkového preparátu do startérové směsi ČOT telatům plemene Holstein statisticky nevýznamně zvýšil denní přírůstky (7,41+-0,056 kg) ve srovnání s přírůstky telat kontrolní skupiny (0,729+-0,058 kg) a zlepšil konverzi směsi (2,16 kg/kg přírůstku) u pokusné skupiny oproti kontrolní skupině (2,19 kg/kg přírůstku). V krmné dietě byla konstatována relativně vysoká koncentrace vlákniny a také vysoká molární koncentrace kvasných kyselin ze zkrmovaných siláží. Statisticky významné rozdíly nebyly zjištěny an (cs)
Title
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury na užitkovost telat.
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury na užitkovost telat. (cs)
  • The effect of yeast culture on the calf performance (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury na užitkovost telat.
  • Vliv přídavku kvasinkové kultury na užitkovost telat. (cs)
  • The effect of yeast culture on the calf performance (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00001639!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 101;106
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 592914
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00001639
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Saccharomyces cerevisiae;calves;calves feeding;feed conversion ratio;weight gain;yeast culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D712241A0A83]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 52
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Zeman, Ladislav
  • Doležal, Jan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software