Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The paper aims to identify the key driving forces influencing the feed industry in the Czech Republic. First, the chief economic characteristics of the selected industry are identified including the comparison of market structure with selected EU countries. Based on the structural analysis of the industry according to Porter, there is gradually analysed the impact of all 5 competitive forces influencing the situation in the industry: 1) the impact of rivalry among existing competitors, 2) the impact of potential new entrants, 3) the impact of bargaining power of suppliers and 4) buyers, and last but not least 5) the impact of substitute products. In the end there are identified the main driving forces influencing the Czech feed industry. (en)
- Příspěvek si klade za cíl identifikovat hybné síly konkurence v odvětví výroby hotových krmiv v ČR. Nejprve jsou identifikovány hlavní ekonomické charakteristiky vybraného odvětví včetně komparace odvětvové struktury s vybranými zeměmi EU. Na základě strukturální analýzy odvětví podle Portera je postupně analyzován vliv všech 5 konkurenčních sil ovlivňujících situaci v odvětví: 1) vliv existující konkurence v odvětví, 2) vliv nově vstupujících firem do odvětví, 3) vliv vyjednávací síly odběratelů a 4) dodavatelů a v neposlední řadě 5) vliv substitučních výrobků. Závěrem jsou identifikovány hlavní hybné síly konkurence odvětví.
- Příspěvek si klade za cíl identifikovat hybné síly konkurence v odvětví výroby hotových krmiv v ČR. Nejprve jsou identifikovány hlavní ekonomické charakteristiky vybraného odvětví včetně komparace odvětvové struktury s vybranými zeměmi EU. Na základě strukturální analýzy odvětví podle Portera je postupně analyzován vliv všech 5 konkurenčních sil ovlivňujících situaci v odvětví: 1) vliv existující konkurence v odvětví, 2) vliv nově vstupujících firem do odvětví, 3) vliv vyjednávací síly odběratelů a 4) dodavatelů a v neposlední řadě 5) vliv substitučních výrobků. Závěrem jsou identifikovány hlavní hybné síly konkurence odvětví. (cs)
|
Title
| - Identifikace hybných sil konkurence v odvětví výroby krmiv v ČR
- Identifikace hybných sil konkurence v odvětví výroby krmiv v ČR (cs)
- The identification of driving forces of the competition in the Czech feed industry (en)
|
skos:prefLabel
| - Identifikace hybných sil konkurence v odvětví výroby krmiv v ČR
- Identifikace hybných sil konkurence v odvětví výroby krmiv v ČR (cs)
- The identification of driving forces of the competition in the Czech feed industry (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43110/05:00005232!RIV06-MSM-43110___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43110/05:00005232
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Porter; competition; driving force; feed industry; industry analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Firma a konkurenční prostředí 2005, sekce 2 - Úloha podniku v udržitelném rozvoji regionů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |