About: Key movement forces in the dairy industry in the Czech Republic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The paper analyses key movement forces in the dairy industry in the CR and evaluates their importance in the industry and their influence on the following development of the dairy industry in the CR. The current most important key movement forces in the dairy industry in the CR are identified: changes in the long-term industry growth rate and marketing innovations. There is space for growth of the industry -- the average consumption of the milk products in the CR per inhabitant 225,1 kg in 2002 is almost by 17% lower than in 1989 (269 kg per inhabitant) and also by 10% lower than the current average consumption in the EU countries (250 kg). There is also space for increase exports from the CR into the EU countries. The liberalization of the foreign trade with cheeses and curds -- %22double-zero variation%22 was positive for the CR in the first year after the introduction. The key movement forces in the dairy industry in the CR also are changes in the cost effectiveness; the foreign capital. (en)
  • Příspěvek analyzuje hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice a hodnotí jejich významnost a vliv na další vývoj mlékárenského průmyslu v ČR. Mezi nejvýznamnější hybné síly odvětví mlékárenského průmyslu v ČR v současné době patří %22změny v dlouhodobé míře růstu odvětví%22 a s touto silou související %22nové formy marketingu%22. V odvětví existuje prostor pro růst -- průměrná spotřeba mléka a mléčných výrobků v České republice na jednoho obyvatele za rok 225,1 kg v roce 2002 je stále o téměř 17 % nižší než v roce 1989 (269 kg na obyvatele) a také asi o 10 % nižší než současný průměr stávajících členských zemí EU (250 kg). Rovněž existuje prostor pro růst vývozu z ČR do zemí EU. Vzájemná liberalizace zahraničního obchodu se sýry a tvarohy tzv. %22dvounulová varianta%22 přinesla již v prvním roce zavedení (r. 2001) pozitivní změnu pro ČR. K hybným silám patří také %22změny v nákladové efektivnosti%22 a další %22vstup zahraničního kapitálu%22 do českých mlékáren, který není ještě zcela ukončen. Pří
  • Příspěvek analyzuje hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice a hodnotí jejich významnost a vliv na další vývoj mlékárenského průmyslu v ČR. Mezi nejvýznamnější hybné síly odvětví mlékárenského průmyslu v ČR v současné době patří %22změny v dlouhodobé míře růstu odvětví%22 a s touto silou související %22nové formy marketingu%22. V odvětví existuje prostor pro růst -- průměrná spotřeba mléka a mléčných výrobků v České republice na jednoho obyvatele za rok 225,1 kg v roce 2002 je stále o téměř 17 % nižší než v roce 1989 (269 kg na obyvatele) a také asi o 10 % nižší než současný průměr stávajících členských zemí EU (250 kg). Rovněž existuje prostor pro růst vývozu z ČR do zemí EU. Vzájemná liberalizace zahraničního obchodu se sýry a tvarohy tzv. %22dvounulová varianta%22 přinesla již v prvním roce zavedení (r. 2001) pozitivní změnu pro ČR. K hybným silám patří také %22změny v nákladové efektivnosti%22 a další %22vstup zahraničního kapitálu%22 do českých mlékáren, který není ještě zcela ukončen. Pří (cs)
Title
  • Key movement forces in the dairy industry in the Czech Republic (en)
  • Hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice
  • Hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice (cs)
skos:prefLabel
  • Key movement forces in the dairy industry in the Czech Republic (en)
  • Hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice
  • Hybné síly v odvětví mlékárenského průmyslu v České republice (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43110/04:00000054!RIV/2005/MSM/431105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 87;95
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 431100007)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 566887
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43110/04:00000054
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cost effectiveness;dairy industry;growth of the industry;marketing innovation;movement force (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F429D2BD70D1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Černíková, Renata
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 52 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software