About: Vliv ohřevu z hlediska přípravy materiálu k válcování vytypovaných značek Cr-Mo ocelí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ohřevem materiálu před tvářením se v nejkratším čase dosahuje tvářecí teploty, a to bez ohrožení povrchové a vnitřní jakosti ohřívaného tělesa. Vhodně zvolená teplota tváření vede následovně při tváření k zvýšení technologické tvařitelnosti při snižování deformačního odporu, což má příznivý vliv především z hlediska energetické náročnosti, životnosti tvářecích nástrojů a produktivity tváření. Zvyšováním teploty se rozbíhají difúzní pochody a snižuje se i hustota mřížkových poruch, čímž se zlepšuje především jakost hranic zrn. V rámci zlepšení jakosti ohřívané oceli legované Cr a Mo, především z hlediska zamezení tvorby trhlin při následném válcování těchto značek oceli, byl proveden experiment zaměřený na analýzu vlivu ohřevu na strukturní vlastností tohoto materiálu, tzn. především stanovení velikosti zrna po různých typech ohřevu vzorků (různé teploty a výdrže). Výsledky experimentu byly dále zpracovány a ověřeny pomocí matematického vztahu, jež analyzuje růst zrna s ohledem na teplotu a dobu ohře
  • Ohřevem materiálu před tvářením se v nejkratším čase dosahuje tvářecí teploty, a to bez ohrožení povrchové a vnitřní jakosti ohřívaného tělesa. Vhodně zvolená teplota tváření vede následovně při tváření k zvýšení technologické tvařitelnosti při snižování deformačního odporu, což má příznivý vliv především z hlediska energetické náročnosti, životnosti tvářecích nástrojů a produktivity tváření. Zvyšováním teploty se rozbíhají difúzní pochody a snižuje se i hustota mřížkových poruch, čímž se zlepšuje především jakost hranic zrn. V rámci zlepšení jakosti ohřívané oceli legované Cr a Mo, především z hlediska zamezení tvorby trhlin při následném válcování těchto značek oceli, byl proveden experiment zaměřený na analýzu vlivu ohřevu na strukturní vlastností tohoto materiálu, tzn. především stanovení velikosti zrna po různých typech ohřevu vzorků (různé teploty a výdrže). Výsledky experimentu byly dále zpracovány a ověřeny pomocí matematického vztahu, jež analyzuje růst zrna s ohledem na teplotu a dobu ohře (cs)
  • In shorter time the forming temperature is getting by heating-up material before forming and this is without exposure surface and inside quality of heating sphere. The well choosing forming temperature is leading to rise the technology of formability during reducing of deformation resistance in forming, it has good influence in term of energetically severity, working life of forming tools and forming productivity. The diffusion procedures and reducing of density of grid breakdown by rising of temperature and the quality of grain boundaries is getting better. The experiment was specialized to analyse of influence heating to the structural properties of material, that is mean determine grain size after different conditions of samples heating (different temperatures, time) and persistence to improve quality of heating steels that was Cr and Mo alloyed to prevention of the rift creation by sequent rolling these marks of steels. The results of experiment were elaborated and verified by mathematical rela (en)
Title
  • Vliv ohřevu z hlediska přípravy materiálu k válcování vytypovaných značek Cr-Mo ocelí
  • Vliv ohřevu z hlediska přípravy materiálu k válcování vytypovaných značek Cr-Mo ocelí (cs)
  • The Influence of Heating-up in Term of Material Preparation for Rolling of Searched Marks (en)
skos:prefLabel
  • Vliv ohřevu z hlediska přípravy materiálu k válcování vytypovaných značek Cr-Mo ocelí
  • Vliv ohřevu z hlediska přípravy materiálu k válcování vytypovaných značek Cr-Mo ocelí (cs)
  • The Influence of Heating-up in Term of Material Preparation for Rolling of Searched Marks (en)
skos:notation
  • RIV/61989100:27360/07:00015278!RIV09-MSM-27360___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA/003), P(GA106/04/0601), Z(MSM6198910015)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458483
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61989100:27360/07:00015278
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Heating of the Material; Forming Temperature; Deformation Resistance; Diffusion; Grain Boundaries; Microstructure; Alloying of the Steel; Time at Temperature (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C9E368393895]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hradec nad Moravicí
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • METAL 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gajdzica, Tomáš
  • Kliber, Jiří
  • Aksenov, Sergey
  • Swider, Radim
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tanger s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86840-33-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 27360
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software