About: STANOVENÍ JASMONOVÉ KYSELINY V BIOLOGICKÉM MATERIÁLU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Newly designed in microscale extraction procedure combined with purified on pooled Oasis MAX columns seems to be advantageous not only time, but also his return (of around 90%) is excellent. Final combined with LC-MS/MS provides a quick and simple analysis of jasmonic acid. The practicality of this procedure was validated according to the content creation JA time after local stress plant Arabidopsis thaliana. Jasmonic acid content is at a maximum at 60 minutes after the injury test plants leaves. The presented work has led to a detailed description of the protocol for the first time applied microextraction and purification MAX SPE columns for analysis with a focus on jasmine acid. The results indicate the suitability of this method for monitoring the biosynthesis and metabolism jasmonátů in different biological materials and experiments. As part of further research will be examined using universal microextraction and purification on SPE columns within the meaning and analyzes of various phytohormones simultaneously - several groups of biologically active substances specified in one extract - which should contribute to the additional time and financial savings. Such a method will be suitable for monitoring the biosynthesis and metabolism of different plant hormones in various biological materials and experiments. (en)
  • Nově navržený postup extrakce v mikroměřítku kombinovaný s purifikací na směsných Oasis MAX kolonách se zdá být nejen časově výhodný, ale i jeho návratnost (pohybující se kolem 90 %) je výborná. Konečné spojení s LC-MS/MS přináší rychlou a jednoduchou analýzu jasmonové kyseliny. Praktičnost tohoto postupu byla ověřena tvorbou závislosti obsahu JA na čase po lokálním stresu rostliny Arabidopsis thaliana. Obsah jasmonové kyseliny je na maximu po 60 min od poranění listů testovaných rostlin. Prezentovaná práce přinesla podrobný popis poprvé aplikovaného protokolu mikroextrakce a purifikace na MAX SPE kolonách pro analýzu se zaměřením na jasmínovou kyselinu. Výsledky naznačují vhodnost této metody pro sledování biosyntézy i metabolismu jasmonátů v různých biologických materiálech a experimentech. V rámci dalšího výzkumu bude zkoumáno univerzální použití mikroextrakce a purifikace na SPE kolonách ve smyslu analýzy různých typů fytohormonů současně - několik skupin biologicky aktivních látek stanovených v jednom extraktu - což by mělo přispět k další časové i finanční úspoře. Taková metoda bude vhodná pro sledování biosyntézy i metabolismu různých rostlinných hormonů v různých biologických materiálech a experimentech.
  • Nově navržený postup extrakce v mikroměřítku kombinovaný s purifikací na směsných Oasis MAX kolonách se zdá být nejen časově výhodný, ale i jeho návratnost (pohybující se kolem 90 %) je výborná. Konečné spojení s LC-MS/MS přináší rychlou a jednoduchou analýzu jasmonové kyseliny. Praktičnost tohoto postupu byla ověřena tvorbou závislosti obsahu JA na čase po lokálním stresu rostliny Arabidopsis thaliana. Obsah jasmonové kyseliny je na maximu po 60 min od poranění listů testovaných rostlin. Prezentovaná práce přinesla podrobný popis poprvé aplikovaného protokolu mikroextrakce a purifikace na MAX SPE kolonách pro analýzu se zaměřením na jasmínovou kyselinu. Výsledky naznačují vhodnost této metody pro sledování biosyntézy i metabolismu jasmonátů v různých biologických materiálech a experimentech. V rámci dalšího výzkumu bude zkoumáno univerzální použití mikroextrakce a purifikace na SPE kolonách ve smyslu analýzy různých typů fytohormonů současně - několik skupin biologicky aktivních látek stanovených v jednom extraktu - což by mělo přispět k další časové i finanční úspoře. Taková metoda bude vhodná pro sledování biosyntézy i metabolismu různých rostlinných hormonů v různých biologických materiálech a experimentech. (cs)
Title
  • STANOVENÍ JASMONOVÉ KYSELINY V BIOLOGICKÉM MATERIÁLU
  • STANOVENÍ JASMONOVÉ KYSELINY V BIOLOGICKÉM MATERIÁLU (cs)
  • DETERMINATION OF JASMONIC ACID IN BIOLOGICAL MATERIALS (en)
skos:prefLabel
  • STANOVENÍ JASMONOVÉ KYSELINY V BIOLOGICKÉM MATERIÁLU
  • STANOVENÍ JASMONOVÉ KYSELINY V BIOLOGICKÉM MATERIÁLU (cs)
  • DETERMINATION OF JASMONIC ACID IN BIOLOGICAL MATERIALS (en)
skos:notation
  • RIV/61389030:_____/12:00391290!RIV14-AV0-61389030
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(KAN200380801), Z(AV0Z50380511)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • Special Issue
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170961
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61389030:_____/12:00391290
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • TANDEM MASS-SPECTROMETRY; PLANT-EXTRACTS; PHYTOHORMONES (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9D6CBEC856A0]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 106
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Novák, Ondřej
  • Pavlík, Jan
  • Amaroková, Petra
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000314234500020
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software