About: Metodika zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění šedé literatury v ČR na příkladu Národního úložiště šedé literatury     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Metodika předkládá postup zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupňování šedé literatury v České republice. Cílem metodiky je poskytnout návod pro producenty šedé literatury, jak budovat digitální repozitáře a přitom dodržet standardy pro dlouhodobé zpřístupnění jejich digitálních dokumentů a pro spolupráci s agregátory na národní i mezinárodní úrovni. Veškeré postupy a doporučení byly ověřeny v projektu Digitální knihovna pro šedou literaturu – funkční model a pilotní realizace, který řešila Národní technická knihovna společně s Vysokou školou ekonomickou v Praze v letech 2008-2011 díky finanční podpoře z programu Zpřístupnění a ochrana kulturních, uměleckých a vědeckých zdrojů Ministerstva kultury České republiky.
  • Metodika předkládá postup zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupňování šedé literatury v České republice. Cílem metodiky je poskytnout návod pro producenty šedé literatury, jak budovat digitální repozitáře a přitom dodržet standardy pro dlouhodobé zpřístupnění jejich digitálních dokumentů a pro spolupráci s agregátory na národní i mezinárodní úrovni. Veškeré postupy a doporučení byly ověřeny v projektu Digitální knihovna pro šedou literaturu – funkční model a pilotní realizace, který řešila Národní technická knihovna společně s Vysokou školou ekonomickou v Praze v letech 2008-2011 díky finanční podpoře z programu Zpřístupnění a ochrana kulturních, uměleckých a vědeckých zdrojů Ministerstva kultury České republiky. (cs)
  • The methodology presents procedure of processing, long-term preservation and accessing of the grey literature in the Czech Republic. The goal of the methodology is to provide guidance for grey literature producers, how to build digital repository in accordance with standards for long-term accessing digital documents and for data exchange with data aggregators on national and international level. All procedures and recommendations have been validated in the project Digital Library for Grey Literature – functional model and pilot implementation. This project was solved by the National Technical Library in conjunction with the University of Economics in Prague in the period 2008-2011 with financial support by Ministry of Culture of the Czech Republic from the program Accessing and Protection of cultural, art and scientific sources. (en)
Title
  • Metodika zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění šedé literatury v ČR na příkladu Národního úložiště šedé literatury
  • Metodika zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění šedé literatury v ČR na příkladu Národního úložiště šedé literatury (cs)
  • Methodology of processing, long-term preservation and accessibility of grey literature in the example of the National Repository of Grey Literature (en)
skos:prefLabel
  • Metodika zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění šedé literatury v ČR na příkladu Národního úložiště šedé literatury
  • Metodika zpracování, dlouhodobého uchování a zpřístupnění šedé literatury v ČR na příkladu Národního úložiště šedé literatury (cs)
  • Methodology of processing, long-term preservation and accessibility of grey literature in the example of the National Repository of Grey Literature (en)
skos:notation
  • Příkaz ministra kultury č. 13/2011
  • RIV/61387142:_____/12:#0000036!RIV12-MK0-61387142
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DC08P02OUK007)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo kultury, Maltézské náměstí 1, 118 11, Praha 1
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Metodika je určena producentům šedé literatury a poskytuje jim návod, jak budovat digitální repozitáře s dodržením doporučených standardů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 150045
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61387142:_____/12:#0000036
http://linked.open...terniIdentifikace
  • NTK/43/2012-51
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grey literature, methodics, digital repository, National Repository of Grey Literature, NRGL, pilot project (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [019A93BCC7B2]
http://linked.open...okalizaceVysledku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 2/2012 SOLK
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pejšová, Petra
Faceted Search & Find service v1.16.116 as of Feb 22 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3239 as of Feb 22 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software