Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Článek s názvem %22Tanec jako předmět literární diskuse v Čechách na konci 18. století. Nad spisem Über Anstand,Schönheit und Grazie im Tanz%22 se zabývá analýzou textu z české provenience publikovaného v roce 1789. Jeho autor, vzdělaný pražský právník Bernard Specht, v něm reflektuje taneční kulturu své doby, a to zejména z hlediska etiky, morálky, myšlenky rovnosti lidí a národního charakteru. Podává charakteristiky nejoblíbenějších tanců, jako je Menuet, Strassburger Tanz (Allemande), Deutscher Tanz (Walzer), Polonéza, Englischer Tanz (Anglais) a Cadrille, a vysvětluje prospěšnost i škodlivost tance a také jeho sílu a moc.
- Článek s názvem %22Tanec jako předmět literární diskuse v Čechách na konci 18. století. Nad spisem Über Anstand,Schönheit und Grazie im Tanz%22 se zabývá analýzou textu z české provenience publikovaného v roce 1789. Jeho autor, vzdělaný pražský právník Bernard Specht, v něm reflektuje taneční kulturu své doby, a to zejména z hlediska etiky, morálky, myšlenky rovnosti lidí a národního charakteru. Podává charakteristiky nejoblíbenějších tanců, jako je Menuet, Strassburger Tanz (Allemande), Deutscher Tanz (Walzer), Polonéza, Englischer Tanz (Anglais) a Cadrille, a vysvětluje prospěšnost i škodlivost tance a také jeho sílu a moc. (cs)
- The paper titled “Dance as a subject of the literary debate in Bohemia at the end of the 18th century. On the treatise %22Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz“ deals with the analysis of a text of Czech provenience published in 1789. Its author, an educated Prague jurist Bernard Specht reflected in it dance culture of his time especially from the point of view of ethics, moral, ideas of equality of people and national character. He makes the characteristics of the most popular dances as Minuet, Strassburger Tanz (Allemande), Deutscher Tanz (Walzer), Polonaise, Englischer Tanz (Anglais) and Cadrille, explains the beneficial effects, harmfulness and the power of dance. (en)
|
Title
| - Tanec jako předmět literární debaty v Čechách na konci 18.století. Nad spisem Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz.
- Tanec jako předmět literární debaty v Čechách na konci 18.století. Nad spisem Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz. (cs)
- Dance as a subject of the literary debate in Bohemia at the end of the 18th century. On the treatise Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz. (en)
|
skos:prefLabel
| - Tanec jako předmět literární debaty v Čechách na konci 18.století. Nad spisem Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz.
- Tanec jako předmět literární debaty v Čechách na konci 18.století. Nad spisem Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz. (cs)
- Dance as a subject of the literary debate in Bohemia at the end of the 18th century. On the treatise Ueber Anstand, Schönheit und Grazie im Tanz. (en)
|
skos:notation
| - RIV/61384984:51110/14:#0000367!RIV15-MSM-51110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/61384984:51110/14:#0000367
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Dance,literary debate, Enlightenment, Sturm und Drang, Bohemia (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Živá hudba, časopis pro studium hudby a tance
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |