About: Mikroskop s kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla provedena studie optického systému stávající sestavy komerčně dostupných mikroskopů s motorickým karuselem pro excitační, bariérový a emisní filtr. V rámci studie se pracoviště zaměřilo na všeobecně používané sondy (SpOrange, Green495, Red550, FITC a DAPI). Pokud by se automatizované měření provádělo na univerzálním zařízení s motorizovaným karuselem pro výměnu filtrů, časová náročnost získání jednoho snímku je v řádu sekund. Pro nasnímání celého preparátu (tisíce snímků) je potom odhadovaný čas několik hodin. V námi navrženém řešení jsme se zaměřili na ověření specializovaného přípravku, který bude vybaven speciální optickou soustavou – kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení. Díky tomu odpadne nutnost použít excitační filtr a doba pro pořízení jednoho snímku se sníží na expoziční dobu kamery. Řídící program bude realizován tak, aby umožnil řízení motorizovaného pohyblivého X-Y stolku, řízení selektivní osvětlovací jednotky v souladu s expozicí kamery, nastavení parametrů kamery, zpracování obrazu a vyhodnocení statistických dat. Cílem je snaha o redukci časového požadavku na přítomnost obsluhy, chybovost při určení diagnózy a také je kladen důraz na cenu zařízení.
  • Byla provedena studie optického systému stávající sestavy komerčně dostupných mikroskopů s motorickým karuselem pro excitační, bariérový a emisní filtr. V rámci studie se pracoviště zaměřilo na všeobecně používané sondy (SpOrange, Green495, Red550, FITC a DAPI). Pokud by se automatizované měření provádělo na univerzálním zařízení s motorizovaným karuselem pro výměnu filtrů, časová náročnost získání jednoho snímku je v řádu sekund. Pro nasnímání celého preparátu (tisíce snímků) je potom odhadovaný čas několik hodin. V námi navrženém řešení jsme se zaměřili na ověření specializovaného přípravku, který bude vybaven speciální optickou soustavou – kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení. Díky tomu odpadne nutnost použít excitační filtr a doba pro pořízení jednoho snímku se sníží na expoziční dobu kamery. Řídící program bude realizován tak, aby umožnil řízení motorizovaného pohyblivého X-Y stolku, řízení selektivní osvětlovací jednotky v souladu s expozicí kamery, nastavení parametrů kamery, zpracování obrazu a vyhodnocení statistických dat. Cílem je snaha o redukci časového požadavku na přítomnost obsluhy, chybovost při určení diagnózy a také je kladen důraz na cenu zařízení. (cs)
  • In a study was conducted optical system, the existing sets of commercially available microscopes with motorized carousel for excitation, and emission barrier filter. The study focused on the workplace is widely used probe (SpOrange, Green495, Red550, FITC and DAPI). If the automated measurements carried out on a universal device with a motorized carousel for the exchange of filters, time-consuming to obtain a single image is in seconds. For the scanned specimen (thousands of frames) is then the estimated time of several hours. In our proposed solution, we have focused on verifying a specialized product which will be equipped with special optical system - combined interference filters and selective source of synchronized lighting. Thanks to avoid having to use an excitation filter and a time for one image acquisition to reduce the exposure time the camera. The control program will be implemented to allow control of motorized movable XY table, selective lighting control unit in accordance with the exposure of the camera, camera parameters, image processing and evaluation of statistical data. The aim is to reduce the time requirement for the presence of operator errors in diagnosis and also the emphasis on the price of the device. (en)
Title
  • Mikroskop s kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení
  • Mikroskop s kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení (cs)
  • Microscope combined with interference filters and selective source of synchronized lighting (en)
skos:prefLabel
  • Mikroskop s kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení
  • Mikroskop s kombinovanými interferenčními filtry a selektivním zdrojem synchronizovaného osvětlení (cs)
  • Microscope combined with interference filters and selective source of synchronized lighting (en)
skos:notation
  • RIV/60746220:_____/11:#0000043!RIV12-TA0-60746220
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA01010931)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • zvýšení objemu ke konci řešení projektu
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 212501
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60746220:_____/11:#0000043
http://linked.open...terniIdentifikace
  • CAMEA GENEX mikroskop-FL
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Mikroskop (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3AD48B1E73E8]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Brno
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • výstup c-mount bajonet, 4x 10x 60x 100x zvětšení
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Honec, Peter
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software