About: Přístupy k hodnocení disparit     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plánovací procesy jsou velmi důležité pro úspěšnou realizaci aktivit regionálního rozvoje (investičních, stejně jako neinvestičních projektů). Je nutné, co nejlépe využít dostupných finančních zdrojů a maximalizovat přínosy realizovaných projektů. Podmínkou pro efektivitu rozvoje je kvalitní zachycení situace v území. K tomu jsou obvykle využívání různé agregované indexy. Zkoumání této problematiky v rámci projektu %22Rozvojový interaktivní audit%22 (č. WD-39-07-1) ukázalo, že skutečná úroveň rozvoje regionu, může být pomocí agregovaných indexů nebo statistických metod zachycena pouze do jisté míry. Hledání nových přístupů k hodnocení regionálních disparit je cestou zlepšování míry objektivity zachycení. V příspěvku představený přístup je založen na kombinaci kvantitativního propojení vybraných ukazatelů a kvalitativního pohledu na řešení rozvojových problémů. Návrhy řešení jsou doplněny konkrétními rozvojovými nástroji (pro praktické využití tohoto přístupu).
  • Plánovací procesy jsou velmi důležité pro úspěšnou realizaci aktivit regionálního rozvoje (investičních, stejně jako neinvestičních projektů). Je nutné, co nejlépe využít dostupných finančních zdrojů a maximalizovat přínosy realizovaných projektů. Podmínkou pro efektivitu rozvoje je kvalitní zachycení situace v území. K tomu jsou obvykle využívání různé agregované indexy. Zkoumání této problematiky v rámci projektu %22Rozvojový interaktivní audit%22 (č. WD-39-07-1) ukázalo, že skutečná úroveň rozvoje regionu, může být pomocí agregovaných indexů nebo statistických metod zachycena pouze do jisté míry. Hledání nových přístupů k hodnocení regionálních disparit je cestou zlepšování míry objektivity zachycení. V příspěvku představený přístup je založen na kombinaci kvantitativního propojení vybraných ukazatelů a kvalitativního pohledu na řešení rozvojových problémů. Návrhy řešení jsou doplněny konkrétními rozvojovými nástroji (pro praktické využití tohoto přístupu). (cs)
  • Planning processes are very important for successful realisation of regional development activities (capital as well as non-capital projects). It is necessary to make the best of available financial resources and to maximize benefits gained from realised projects. For making developing provisions sufficient there must be well described a situation of the region. Some aggregating indexes are usually used. But a research made within a project called “Development interactive audit” (No. WD-39-07-1) proved, that a real level of development of a region cannot be precisely described entirely by using aggregating indexes or statistical methods. That’s why a new approach to evaluate regional disparities is being creating. The approach is based on using some basic important indicators combined with an expert view how to solve the developing problems. Proposals of solution are replenished with concrete development instruments (for practically utilisation of this approach). (en)
Title
  • Přístupy k hodnocení disparit
  • Methods of analysing disparities (en)
  • Přístupy k hodnocení disparit (cs)
skos:prefLabel
  • Přístupy k hodnocení disparit
  • Methods of analysing disparities (en)
  • Přístupy k hodnocení disparit (cs)
skos:notation
  • RIV/60702672:_____/10:#0000150!RIV11-MMR-60702672
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(WD-39-07-1)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 282046
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60702672:_____/10:#0000150
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • regional disparities; statistical data; cartographic visualization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4FE86E902710]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Geografie pro život ve 21. století: Sborník příspěvků z XXII. sjezdu České geografické společnosti pořádaného Ostravskou univerzitou v Ostravě 31. srpna – 3. září 2010
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chabičovská, Kateřina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Ostravská univerzita v Ostravě
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7368-903-2
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software