About: Trendy v analýze mykotoxinů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Mycotoxin analysis in foods and feeds has noticed a growing interest and also concern in connection with fixing of maximum levels by the European Community. In this paper, all analytical steps of analysis (sampling, sample preparation, extraction, clean-up, detection and quantification) are discussed within the context of advantages and disadvantages of individually used techniques. Nowadays, the most important mycotoxins can be readily identified qualitatively and quantitatively. Nevertheless, recent trends in mycotoxin analysis are focused on increasing sensitivity, accuracy, reproducibility, decreasing the time of analysis and development of multiresidue methods. In addition, the availability of reference materials, such as certified reference materials and reference standards, is essential for quality assurance in mycotoxin analysis. (en)
  • Obiloviny a řada dalších zemědělských plodin jsou vhodným substrátem k houbovému napadení na poli, v průběhu sklizně či skladování. Mikromycety mohou sekundárním metabolismem produkovat toxické látky souhrnně nazývané mykotoxiny. Jejich výskyt se může rok od roku lišit v závislosti na mnoha faktorech (počasí, technologie zemědělství, podmínky skladování atd.). V celosvětovém měřítku je dle Mezinárodní zemědělské organizace (FAO, 1999) významně kontaminováno mykotoxiny více než 25 % zemědělských plodin, což představuje mimo jiné obrovské ekonomické ztráty. Několik mykotoxinů bylo klasifikováno Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny (IARC, 1993) do skupiny karcinogenů či potenciálních karcinogenů. Na základě intenzivních výzkumů v oblasti toxikologie, epidemiologie a lidské expozice, Evropská komise (EC) označila skupina 7 zemědělsky nejvýznamnějších mykotoxinů (aflatoxiny, ochratoxin A, deoxynivalenol, T-2 toxin, zearalenon, patulin a fumonisiny). Vzhledem k nově stanovených hygienických lim
  • Obiloviny a řada dalších zemědělských plodin jsou vhodným substrátem k houbovému napadení na poli, v průběhu sklizně či skladování. Mikromycety mohou sekundárním metabolismem produkovat toxické látky souhrnně nazývané mykotoxiny. Jejich výskyt se může rok od roku lišit v závislosti na mnoha faktorech (počasí, technologie zemědělství, podmínky skladování atd.). V celosvětovém měřítku je dle Mezinárodní zemědělské organizace (FAO, 1999) významně kontaminováno mykotoxiny více než 25 % zemědělských plodin, což představuje mimo jiné obrovské ekonomické ztráty. Několik mykotoxinů bylo klasifikováno Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny (IARC, 1993) do skupiny karcinogenů či potenciálních karcinogenů. Na základě intenzivních výzkumů v oblasti toxikologie, epidemiologie a lidské expozice, Evropská komise (EC) označila skupina 7 zemědělsky nejvýznamnějších mykotoxinů (aflatoxiny, ochratoxin A, deoxynivalenol, T-2 toxin, zearalenon, patulin a fumonisiny). Vzhledem k nově stanovených hygienických lim (cs)
Title
  • Trendy v analýze mykotoxinů
  • Recent trends in the area of mycotoxin analysis (en)
  • Trendy v analýze mykotoxinů (cs)
skos:prefLabel
  • Trendy v analýze mykotoxinů
  • Recent trends in the area of mycotoxin analysis (en)
  • Trendy v analýze mykotoxinů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:_____/06:E0004531!RIV07-MZE-60461373
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 123-127
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3121)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 504379
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:_____/06:E0004531
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mycotoxins, analysis. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6CFE1DA06D84]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Troubsko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin. Sborník z konference VÚP Troubsko.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hajšlová, Jana
  • Lancová, Kateřina
  • Sehnalová, Monika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-86908-03-8
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software