Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vlastnosti směsí pšeničné a konopné mouky byly ovlivněny přídavky 5 druhů konopné mouky (3 hladké, 2 celozrnné) i výší přídavku. Rozdíly byly zjištěny jak v technologických znacích (např. obsah bílkovin), tak v profilu retenční kapacity (SRC, AACC 56-11). Korelační analýza potvrdila významné vztahy mezi obsahem i kvalitou bílkovin a hodnotami SRC kyseliny mléčné. Technologické parametry byly více ovlivněny výší přídavku konopných složek, naopak pro SRC byl průkaznější vliv testovaného druhu konopné mouky. Rozdíly mezi formou hladké a celozrnné mouky byly odlišeny F-testem.
- Vlastnosti směsí pšeničné a konopné mouky byly ovlivněny přídavky 5 druhů konopné mouky (3 hladké, 2 celozrnné) i výší přídavku. Rozdíly byly zjištěny jak v technologických znacích (např. obsah bílkovin), tak v profilu retenční kapacity (SRC, AACC 56-11). Korelační analýza potvrdila významné vztahy mezi obsahem i kvalitou bílkovin a hodnotami SRC kyseliny mléčné. Technologické parametry byly více ovlivněny výší přídavku konopných složek, naopak pro SRC byl průkaznější vliv testovaného druhu konopné mouky. Rozdíly mezi formou hladké a celozrnné mouky byly odlišeny F-testem. (cs)
- Properties of blends composed of wheat flour and hemp ones (3 fine, 2 wholemeal) were influenced both by used hemp flour type and by its addition level. Differences were determined as in technological features (e.g. protein content), so in the Solvent Retention Capacity profile (SRC, AACC 56-11). Correlation analysis verified significant relationships between proteins contents or their quality to the lactic acid SRC. Technological parameters were more dependent on the addition level, while the SRC ones on the blends composition (e.g. used hemp flour type). Differences between hemp fine and wholemeal form were distinguished by F-test. (en)
|
Title
| - Solvent retention capacity evaluation for wheat-hemp flour composites (en)
- Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures
- Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures (cs)
|
skos:prefLabel
| - Solvent retention capacity evaluation for wheat-hemp flour composites (en)
- Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures
- Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22810/12:43894707!RIV13-MZE-22810___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22810/12:43894707
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - SRC; Falling number; Zeleny test; protein content; wheat and hemp composites (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |