About: Solvent retention capacity evaluation for wheat-hemp flour composites     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vlastnosti směsí pšeničné a konopné mouky byly ovlivněny přídavky 5 druhů konopné mouky (3 hladké, 2 celozrnné) i výší přídavku. Rozdíly byly zjištěny jak v technologických znacích (např. obsah bílkovin), tak v profilu retenční kapacity (SRC, AACC 56-11). Korelační analýza potvrdila významné vztahy mezi obsahem i kvalitou bílkovin a hodnotami SRC kyseliny mléčné. Technologické parametry byly více ovlivněny výší přídavku konopných složek, naopak pro SRC byl průkaznější vliv testovaného druhu konopné mouky. Rozdíly mezi formou hladké a celozrnné mouky byly odlišeny F-testem.
  • Vlastnosti směsí pšeničné a konopné mouky byly ovlivněny přídavky 5 druhů konopné mouky (3 hladké, 2 celozrnné) i výší přídavku. Rozdíly byly zjištěny jak v technologických znacích (např. obsah bílkovin), tak v profilu retenční kapacity (SRC, AACC 56-11). Korelační analýza potvrdila významné vztahy mezi obsahem i kvalitou bílkovin a hodnotami SRC kyseliny mléčné. Technologické parametry byly více ovlivněny výší přídavku konopných složek, naopak pro SRC byl průkaznější vliv testovaného druhu konopné mouky. Rozdíly mezi formou hladké a celozrnné mouky byly odlišeny F-testem. (cs)
  • Properties of blends composed of wheat flour and hemp ones (3 fine, 2 wholemeal) were influenced both by used hemp flour type and by its addition level. Differences were determined as in technological features (e.g. protein content), so in the Solvent Retention Capacity profile (SRC, AACC 56-11). Correlation analysis verified significant relationships between proteins contents or their quality to the lactic acid SRC. Technological parameters were more dependent on the addition level, while the SRC ones on the blends composition (e.g. used hemp flour type). Differences between hemp fine and wholemeal form were distinguished by F-test. (en)
Title
  • Solvent retention capacity evaluation for wheat-hemp flour composites (en)
  • Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures
  • Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures (cs)
skos:prefLabel
  • Solvent retention capacity evaluation for wheat-hemp flour composites (en)
  • Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures
  • Behaviour of wheat/hemp flour composite mixtures (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22810/12:43894707!RIV13-MZE-22810___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • prosinec
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 124658
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22810/12:43894707
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SRC; Falling number; Zeleny test; protein content; wheat and hemp composites (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [01B780FDCACF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22810
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software