Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Compared to dough development and dough stability times, prolonged correspondingly to addition level, water absorption of composite samples was not significantly influenced. Gluten structure weakening was demonstrated during the extensigraph test, mainly by significant energy decrease. Amylograph behaviour of composite flour was characterised by curve maxima diminishing for samples fortified over 10%. Reversely, fermentation gas volumes increased, but lowered dough compacteness did not allowed its proper capturing. As a result, specific bread volumes of hemp fortified samples decreased. Their sensorial acceptability depends on hemp flour origin, better profiles was evaluated for bread of bio-hemp flour. (en)
- Vaznost kompozitních vzorků nebyla průkazně ovlivněna narozdíl od doby vývinu a stability těsta, které se v závislosti na přidaném množství prodloužily. Zeslabení lepkové struktury těsta bylo prokázáno extenzografickou zkouškou, významný je pokles energie. Amylografické chování suspenzí kompozitní mouky charakterizuje pokles maxima při přídavku nad 10 %. Pro chování fermetovaného těsta je typické zvýšení objemů kvasných plynů v první fázi fermentace, ale snížená pevnost těsta neumožňuje jejich zadržení pro další technologické fáze. Výsledkem je pokles měrného objemu finálních výrobků s přídavkem konopné mouky. Jejich senzorická přijatelnost závisí na původu vzorku a lepší hodnocení mělo pečivo s bio-konopnou moukou.
- Vaznost kompozitních vzorků nebyla průkazně ovlivněna narozdíl od doby vývinu a stability těsta, které se v závislosti na přidaném množství prodloužily. Zeslabení lepkové struktury těsta bylo prokázáno extenzografickou zkouškou, významný je pokles energie. Amylografické chování suspenzí kompozitní mouky charakterizuje pokles maxima při přídavku nad 10 %. Pro chování fermetovaného těsta je typické zvýšení objemů kvasných plynů v první fázi fermentace, ale snížená pevnost těsta neumožňuje jejich zadržení pro další technologické fáze. Výsledkem je pokles měrného objemu finálních výrobků s přídavkem konopné mouky. Jejich senzorická přijatelnost závisí na původu vzorku a lepší hodnocení mělo pečivo s bio-konopnou moukou. (cs)
|
Title
| - Reologické vlastnosti kompozitní směsi pšeničné a konopné mouky
- Reologické vlastnosti kompozitní směsi pšeničné a konopné mouky (cs)
- Rheological properties of wheat/hemp flour composites (en)
|
skos:prefLabel
| - Reologické vlastnosti kompozitní směsi pšeničné a konopné mouky
- Reologické vlastnosti kompozitní směsi pšeničné a konopné mouky (cs)
- Rheological properties of wheat/hemp flour composites (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22810/12:43894644!RIV13-MZE-22810___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22810/12:43894644
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensorial profile; bread volume; dough rheology; flour quality; wheat-hemp composite (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Jurinová, Ivana
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |