About: Kukuřice v cereálních výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kukuřičná hladká mouka v kompozitních vzorcích (podíl 10-90 %) snížila vaznost vody, zvýšila toleranci k přehnětení stejně jako snížila tažnost těsta i extenzografickou energii. Celkově horší pekařská kvalita se projevila i nižšími objemy pečiva s hutnější střídou, spotřebitelsky přijatelnou do 20 % podílu. Pro vypichované sušenky lze doporučit přídavek až 30 % bez zřetelného zhoršení vzhledu. Oba typy výrobků měly vyšší obsah vlákniny potravy. Sušené těstoviny s kukuřičnou moukou jsou charakteristické příjemným barevným odstínem. Vůně a chuť po uvaření byly hodnoceny jako spotřebitelsky přijatelné do 50 % přídavku, vaznost a bobtnavost byly srovnatelné s běžnými těstovinami. Nutriční přínos je doložen vyšším obsahem vlákniny potravy a resistentního škrobu.
  • Kukuřičná hladká mouka v kompozitních vzorcích (podíl 10-90 %) snížila vaznost vody, zvýšila toleranci k přehnětení stejně jako snížila tažnost těsta i extenzografickou energii. Celkově horší pekařská kvalita se projevila i nižšími objemy pečiva s hutnější střídou, spotřebitelsky přijatelnou do 20 % podílu. Pro vypichované sušenky lze doporučit přídavek až 30 % bez zřetelného zhoršení vzhledu. Oba typy výrobků měly vyšší obsah vlákniny potravy. Sušené těstoviny s kukuřičnou moukou jsou charakteristické příjemným barevným odstínem. Vůně a chuť po uvaření byly hodnoceny jako spotřebitelsky přijatelné do 50 % přídavku, vaznost a bobtnavost byly srovnatelné s běžnými těstovinami. Nutriční přínos je doložen vyšším obsahem vlákniny potravy a resistentního škrobu. (cs)
  • Fine maize flour in blends (propotion 10-90%) has decreased water absorption, it improved tolerance to overmixing as well as it has diminished both bread volumes and crumb softness (acceptable up to 20% of maize flour). For prepared bisquits, addition level of max. 30% could be recommended as noticeable appearance worsening was not observed. Both baked products were characterised by increased dietary fibre level. Contaning maize flour, typical yellow tint of dried pasta has been magnified. After cooking, pasta aroma and taste were evaluated as acceptable for consumers up to 50% of maize in recipe. At the same time, its water absorptions and swelling indexes were comparable to common product. A nutritional benefit could be declared, based in significantly higher both dietary fibre and resistant starch contents. (en)
Title
  • Kukuřice v cereálních výrobcích
  • Kukuřice v cereálních výrobcích (cs)
  • Maize in the cereal products (en)
skos:prefLabel
  • Kukuřice v cereálních výrobcích
  • Kukuřice v cereálních výrobcích (cs)
  • Maize in the cereal products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22810/12:43894636!RIV13-MSM-22810___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12/2012
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145977
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22810/12:43894636
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensorial profile; pasta; protein quality; Maize flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6A810D5D37E9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ročenka Mlynářských novin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12/2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Hofmanová, Taťána
  • Švec, Ivan
  • Kallasová, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22810
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 118 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software