About: Bakery usage of wheat flour with teff additions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Wheat flour of good baking quality was partially replaced by white or dark (wholemeal) teff flour. Dough rheology behaviour (farinograph, extensigraph, and amylograph test) was negatively influenced by gluten weakening. Considering performed baking test results related to pure wheat standard, both bread and bisquits were characterised by somewhat denser crumb as well as lower bread volumes. Sensorial profiles of both baked products were acceptable. (en)
  • Pšeničná mouka dobré pekařské kvality byla z 10 a 20 % nahrazena světlou, resp. tmavou (celozrnnou) moukou z rosičky. Reologické chování těsta (farinografický, extenzografický a amylografický test) bylo negativně ovlivněno zeslabením lepkových struktur. Provedený pekařský pokus zahrnoval jak pečivo, tak sušenky a oba typy byly charakteristické hutnější střídou a nižšími měrnými objemy ve srovnání se standardem. Senzorické hodnocení bylo přijatelné, stejně jako v případě vypichovaných sušenek.
  • Pšeničná mouka dobré pekařské kvality byla z 10 a 20 % nahrazena světlou, resp. tmavou (celozrnnou) moukou z rosičky. Reologické chování těsta (farinografický, extenzografický a amylografický test) bylo negativně ovlivněno zeslabením lepkových struktur. Provedený pekařský pokus zahrnoval jak pečivo, tak sušenky a oba typy byly charakteristické hutnější střídou a nižšími měrnými objemy ve srovnání se standardem. Senzorické hodnocení bylo přijatelné, stejně jako v případě vypichovaných sušenek. (cs)
Title
  • Bakery usage of wheat flour with teff additions (en)
  • Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
  • Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé (cs)
skos:prefLabel
  • Bakery usage of wheat flour with teff additions (en)
  • Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé
  • Pekařské užití pšeničné mouky s přídavkem rosičky krvavé (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22810/12:43894635!RIV13-MSM-22810___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • červenec
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 158097
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22810/12:43894635
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensorial profile; bread volume; dough rheology; white and dark teff; Composite flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B2CC076B179C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pekař a cukrář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 7
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1213-2403
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22810
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software