Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Deriváty vysokomethylovaného (HM -highly methylated) citrusového pektinu (DM = 73 %) byly připraveny pomoci heterogenní amino-de-alkoxylace (aminolýzy) s pěti vybranými alkylaminy. Reakce probíhala v prostředí N,N-dimethylformamidu při 8 °C (n-butylamin), 25 °C (n-hexylamin) a 45 °C (n-oktylamin, n-dodecylamin a n-oktadecylamin Všechny deriváty byly převedené do kyselé formy promytím kyselím 50% etanolem. Vzorky byly analyzovány pomocí elementární organické analýzy, difúzně reflexní FT-IR spektroskopie a 13C CP/MAS NMR. FT-IR a NMR spektra prokázala přítomnost alkylamidových skupin v derivátech. Stupeň amidace N-alkylpektinamidů (DA), molární (Yn) a hmotnostní (Ym) výtěžky reakce byly spočítané na základě výsledků elementární analýzy. Hodnoty DA derivátů byly v rozmezí 39-55 %, což odpovídá Ym 54-75 %.
- Deriváty vysokomethylovaného (HM -highly methylated) citrusového pektinu (DM = 73 %) byly připraveny pomoci heterogenní amino-de-alkoxylace (aminolýzy) s pěti vybranými alkylaminy. Reakce probíhala v prostředí N,N-dimethylformamidu při 8 °C (n-butylamin), 25 °C (n-hexylamin) a 45 °C (n-oktylamin, n-dodecylamin a n-oktadecylamin Všechny deriváty byly převedené do kyselé formy promytím kyselím 50% etanolem. Vzorky byly analyzovány pomocí elementární organické analýzy, difúzně reflexní FT-IR spektroskopie a 13C CP/MAS NMR. FT-IR a NMR spektra prokázala přítomnost alkylamidových skupin v derivátech. Stupeň amidace N-alkylpektinamidů (DA), molární (Yn) a hmotnostní (Ym) výtěžky reakce byly spočítané na základě výsledků elementární analýzy. Hodnoty DA derivátů byly v rozmezí 39-55 %, což odpovídá Ym 54-75 %. (en)
|
Title
| - Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin
- Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin (en)
|
skos:prefLabel
| - Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin
- Preparation of N-alkylamides of highly methylated (HM) citrus pectin (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22340/03:00008522!RIV/2004/GA0/223404/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA525/03/0358), Z(AV0Z5045916), Z(MSM 223400008)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22340/03:00008522
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Diffuse reflectance FT-IR, 13C CP/MAS NMR (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Food Science
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Havlíček, Jaroslav
- Marounek, Milan
- Tkadlecová, Marcela
- Čopíková, Jana
- Mlčochová, Petra
- Blafková, Petra
- Sinica, Andrij
- Sihelniková, Lucie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |