Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - During laboratory manufacturing of pasta, variants containing 30 or 50% of barley flour were prepared in combination with 5 or 10% of 4 different forms of hemp (wholemeal and fine flour). Water absorption and swelling index of barley-hemp pasta have a relation to recipe used; determined values were comparable with barley one. Colour tint and aroma of barley pasta could be considered as acceptable for consumers. After cooking, pasta taste was described as standard (without noticeable barley or hemp by-taste). Nutrition profile of wheat-barley-hemp pasta was evaluated in terms of protein, resistant starch, beta-glucans and dietary fibre contents, whereas a extent of their presence significantly depends on barley flour rate in recipe. (en)
- Při laboratorní výrobě těstovin s ječmenem byly ověřeny varianty s obsahem 30 a 50 % hladké mouky a přídavky 4 odlišných forem konopní (celozrnné a hladké) v množstvích 5 nebo 10 % Vaznost a bobtnavost ječných těstovin s konopím souvisí s recepturou a hodnoty byly srovnatelné s ječným druhem. Barevný odstín a vůni ječných těstovin lze hodnotit jako spotřebitelsky přijatelné. Chuť uvařených těstovin byl popsán jako senzoricky standardní (bez výrazné ječné nebo konopné příchuti). Nutriční profil pšenično-ječno-konopných těstovin lze popsat obsahem bílkovin, resistentního škrobu, beta-glukanů a vlákniny, přičemž jejich zastoupení průkazně ovlivňuje podíl ječné mouky v receptuře.
- Při laboratorní výrobě těstovin s ječmenem byly ověřeny varianty s obsahem 30 a 50 % hladké mouky a přídavky 4 odlišných forem konopní (celozrnné a hladké) v množstvích 5 nebo 10 % Vaznost a bobtnavost ječných těstovin s konopím souvisí s recepturou a hodnoty byly srovnatelné s ječným druhem. Barevný odstín a vůni ječných těstovin lze hodnotit jako spotřebitelsky přijatelné. Chuť uvařených těstovin byl popsán jako senzoricky standardní (bez výrazné ječné nebo konopné příchuti). Nutriční profil pšenično-ječno-konopných těstovin lze popsat obsahem bílkovin, resistentního škrobu, beta-glukanů a vlákniny, přičemž jejich zastoupení průkazně ovlivňuje podíl ječné mouky v receptuře. (cs)
|
Title
| - Sensory and nutrition profile of pasta on base of composite flour wheat/barely/hemp (en)
- Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí
- Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sensory and nutrition profile of pasta on base of composite flour wheat/barely/hemp (en)
- Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí
- Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899331!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899331
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nutritional profile; hemp; barley flour; pasta (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Heroudková, Kristýna
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |