Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Kompozitní mouky byly vytvořeny náhradou 5-20% pšeničné dvěma druhy konopné (K1 - konvenční, K3 - bio, organická). Přídavky snížily technologickou kvalitu bílkovin, ale aktivita amylolytických enzymů jako číslo poklesu ovlivněna nebyla. Farinografická vaznost nebyla ovlivněna K1 ani K3, pro oba druhy bylo pozorování prodloužení doby vývinu a stability těsta. Konopná mouka oslabila tažnost těsta, kdy extenzografická energie klesla na cca 50% standardu při 20% přídavku. Objem a tvar laboratorně připravených bulek resp. sušenek se zhoršil v závislosti na výši přídavku; senzoricky bylo přijatelné pečivo s 5% a sušenky s max. 10% alternativní suroviny. Těstoviny získala nahnědlý až hnědý odstín, chuťově přijatelné byla kolínka s max. 15% konopné mouky.
- Kompozitní mouky byly vytvořeny náhradou 5-20% pšeničné dvěma druhy konopné (K1 - konvenční, K3 - bio, organická). Přídavky snížily technologickou kvalitu bílkovin, ale aktivita amylolytických enzymů jako číslo poklesu ovlivněna nebyla. Farinografická vaznost nebyla ovlivněna K1 ani K3, pro oba druhy bylo pozorování prodloužení doby vývinu a stability těsta. Konopná mouka oslabila tažnost těsta, kdy extenzografická energie klesla na cca 50% standardu při 20% přídavku. Objem a tvar laboratorně připravených bulek resp. sušenek se zhoršil v závislosti na výši přídavku; senzoricky bylo přijatelné pečivo s 5% a sušenky s max. 10% alternativní suroviny. Těstoviny získala nahnědlý až hnědý odstín, chuťově přijatelné byla kolínka s max. 15% konopné mouky. (cs)
- Composite flours were prepared by wheat flour substitution by two hemp types (K1 - conventional, K3 - organic) in range 5-20%. Additions lowered protein technological quality, but activity of amylolytic enzymes (Falling Number) was not influenced. Farinograph water absorption was not varied either by K1 or by K3, for both types a prolongation of dough development time was recorded. Hemp flour weakened dough extensibility and extensigraph energy consequently fall to half for 20% enhancement. Volume and shape od laboratory prepared bread and biscuits worsened in dependence on fortification level; bread with 5% and biscuits up to 10% of the alternative flour had an acceptable sensorial profile. Pasta gained brownish or brown colour, acceptable samples contain 15% of hemp flour in maximum. (en)
|
Title
| - Applied research of hemp flour usage in cereal branch (en)
- Aplikovaný výzkum využití konopné mouky v cereálním oboru
- Aplikovaný výzkum využití konopné mouky v cereálním oboru (cs)
|
skos:prefLabel
| - Applied research of hemp flour usage in cereal branch (en)
- Aplikovaný výzkum využití konopné mouky v cereálním oboru
- Aplikovaný výzkum využití konopné mouky v cereálním oboru (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899293!RIV15-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899293
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pasta; biscuits; bread quality; baking trial; dough rheological behaviour; chemical composition; Wheat-hemp flour composite (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Konopí: Znovuobjevený potenciál: Sborník přednášek z konference veletrhu Cannafest 2010-2013
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |