Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen.
- Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen. (cs)
- Characteristic of composites of wheat/barley with amaranth, quinoa, hemp, teff and chia were studied in forms of flour, dough and bread. Non-traditional seeds can be described as source of nutritional components due to high content of protein and fibre. Weakening of dough gluten network, evaluated by means of rheological apparatuses, depends on type and level of fortification. Changes of bread characteristics of higher extent were caused by barley flour addition, but most positive effect was revealed out for addition of chia seeds. (en)
|
Title
| - Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
- Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem (cs)
- Non-traditional cereal products with nutritional benefit (en)
|
skos:prefLabel
| - Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
- Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem (cs)
- Non-traditional cereal products with nutritional benefit (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899288!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899288
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - SRC; FN; amylograph test; teff; chia; hemp; barley; wheat; composite flours (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XVI. Konferencia s medzinárodnou účasťou - Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |