About: Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen.
  • Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen. (cs)
  • Characteristic of composites of wheat/barley with amaranth, quinoa, hemp, teff and chia were studied in forms of flour, dough and bread. Non-traditional seeds can be described as source of nutritional components due to high content of protein and fibre. Weakening of dough gluten network, evaluated by means of rheological apparatuses, depends on type and level of fortification. Changes of bread characteristics of higher extent were caused by barley flour addition, but most positive effect was revealed out for addition of chia seeds. (en)
Title
  • Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
  • Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem (cs)
  • Non-traditional cereal products with nutritional benefit (en)
skos:prefLabel
  • Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
  • Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem (cs)
  • Non-traditional cereal products with nutritional benefit (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899288!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 32201
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899288
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SRC; FN; amylograph test; teff; chia; hemp; barley; wheat; composite flours (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2EEEB8FAE560]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XVI. Konferencia s medzinárodnou účasťou - Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Elsewa s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-89385-31-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software