About: Quality feature changes of mill products as affected by stocking     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analytical quality testing of wheat flour gained from 17 Czech food wheat varieties was conducted in years 2004 and 2014. Primary flour protein content 10.3-12.9%, corresponding to varieties sorting in quality classes A and B, was lowered about 1% in average. Within 10 years, protein quality according to Zeleny decreased, too, from 23-63 ml to 17-39 ml, and variety impact was insignificant. Correspondingly to that, amylases activity has been measured lower, values of Falling number rose twice. Changes in protein content and quality were confirmed by lactic acid SRC. (en)
  • Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné.
  • Analytická kvalita pšeničné mouky, získaná ze 17 českých odrůd potravinářské pšenice, byla hodnocena v letech 2004 a 2014. Původní obsah bílkovin v mouce 10,3-12,9 % (odpovídající zařazením odrůd do jakostních tříd A a B) se skladováním snížil průměrně o 1 %. Kvalita bílkovin podle Zelenyho se během 10 let rovněž snížila z 23-63 ml na 17-39 ml, vliv odrůdy nebyl průkazný. V souladu s tím byla stanovena nižší amylolytická aktivita, čísla poklesu se cca zdvojnásobila. Změny v obsahu a kvalitě bílkovin byly potvrzeny retenční kapacitou kyseliny mléčné. (cs)
Title
  • Quality feature changes of mill products as affected by stocking (en)
  • Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
  • Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Quality feature changes of mill products as affected by stocking (en)
  • Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování
  • Změny jakostních znaků mlýnských výrobků při skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899112!RIV15-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 57612
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899112
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • stocking; SCR; Falling number; protein content and quality; wheat flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6415E59DB6C7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlynářské noviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XXV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software