Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Soya (Glycine max (L.) is the most widely genetically modified crops. Genetically modified (GM) or transgenic soybean is estimated share of world production of about 65 percent soy. Soybeans contain large amounts of biologically active substances. Glyceollins show positive effects on human health. To these belongs especially the ability to inhibit cancer cell growth, associated with their antiestrogenic activity, as well as influence on blood glucose and on the contraction of blood vessels. (en)
- Sója luštinatá (Glycine max (L.) patří mezi nejrozšířenější geneticky modifikované zemědělské plodiny. Geneticky modifikovaná (GM) neboli transgenní sója se podle odhadů podílí na světové produkci sóji asi 65 procenty. Sójové boby obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Glyceolliny vykazují pozitivní účinky na lidské zdraví. K těm řadíme především schopnost inhibice růstu rakovinových buněk, spojenou s jejich antiestrogenní aktivitou; dále také vliv na hladinu glukózy v krvi a na kontrakci cév
- Sója luštinatá (Glycine max (L.) patří mezi nejrozšířenější geneticky modifikované zemědělské plodiny. Geneticky modifikovaná (GM) neboli transgenní sója se podle odhadů podílí na světové produkci sóji asi 65 procenty. Sójové boby obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Glyceolliny vykazují pozitivní účinky na lidské zdraví. K těm řadíme především schopnost inhibice růstu rakovinových buněk, spojenou s jejich antiestrogenní aktivitou; dále také vliv na hladinu glukózy v krvi a na kontrakci cév (cs)
|
Title
| - Application of metabolomics for soy quality evaluation (en)
- Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji
- Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji (cs)
|
skos:prefLabel
| - Application of metabolomics for soy quality evaluation (en)
- Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji
- Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43898006!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QI101B267), P(QI111B053), S
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43898006
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - glyceollins; biologically active compounds; GMO; metabolomics; soya (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Hrbek, Vojtěch
- Schulzová, Věra
- Chmelařová, Hana
- Škopíková, Michaela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |