Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Ice crystals, which arise in the course of freezing meat, damaging cell membranes and cellular organelles, in consequence of which the mitochondrial enzymes are released into the sarkoplasmatu. The presence of these enzymes in the sarkoplasmatu meat can indicate a previous freeze. On the basis of earlier experiments [P et al., 2010 and Vivek P et al., 2010] storage experiments were designed with pork and chicken, when both were compared, i.e. the method used so far. measurement of the activity of citrátsyntázy and akonitázy, and the difference was observed in the activity of exudate between the chladírensky and mrazírensky stored samples. From the obtained data, it is evident that both methods allow you to distinguish fresh and thawed meat, detection by akonitázy activity, however, provides more accurate results. (en)
- Krystalky ledu, které vznikají v průběhu zmražení masa, poškozují buněčné membrány a buněčné organely, v důsledku čehož se uvolňují mitochondriální enzymy do sarkoplasmatu. Přítomnost těchto enzymů v sarkoplasmatu masa tak může indikovat předcházející zmražení. Na základě dřívějších experimentů [Petrová et al., 2010 a Pipek et al., 2010] byly navrženy skladovací experimenty s vepřovým a kuřecím masem, kdy byly porovnány obě doposud použité metody, tj. měření aktivity citrátsyntázy a akonitázy, a byl sledován rozdíl aktivity enzymů v exsudátu mezi chladírensky a mrazírensky skladovanými vzorky. Ze získaných dat je patrné, že obě metody umožňují rozlišení čerstvého a rozmraženého masa, detekce pomocí aktivity akonitázy však poskytuje přesnější výsledky.
- Krystalky ledu, které vznikají v průběhu zmražení masa, poškozují buněčné membrány a buněčné organely, v důsledku čehož se uvolňují mitochondriální enzymy do sarkoplasmatu. Přítomnost těchto enzymů v sarkoplasmatu masa tak může indikovat předcházející zmražení. Na základě dřívějších experimentů [Petrová et al., 2010 a Pipek et al., 2010] byly navrženy skladovací experimenty s vepřovým a kuřecím masem, kdy byly porovnány obě doposud použité metody, tj. měření aktivity citrátsyntázy a akonitázy, a byl sledován rozdíl aktivity enzymů v exsudátu mezi chladírensky a mrazírensky skladovanými vzorky. Ze získaných dat je patrné, že obě metody umožňují rozlišení čerstvého a rozmraženého masa, detekce pomocí aktivity akonitázy však poskytuje přesnější výsledky. (cs)
|
Title
| - Differentiation between cooled and frozen meat usin enzyme methods (en)
- Rozlišení chlazeného a zmraženého/rozmraženého masa pomocí enzymových metod
- Rozlišení chlazeného a zmraženého/rozmraženého masa pomocí enzymových metod (cs)
|
skos:prefLabel
| - Differentiation between cooled and frozen meat usin enzyme methods (en)
- Rozlišení chlazeného a zmraženého/rozmraženého masa pomocí enzymových metod
- Rozlišení chlazeného a zmraženého/rozmraženého masa pomocí enzymových metod (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43897429!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43897429
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - methods; enzyme; usin; meat; frozen; and; cooled; between; Differentiation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Šimoniová, Anna
- Škorpilová, Tereza
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |