About: Eragrostis tef and utilization possibility in food industry     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality.
  • Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality. (cs)
  • Teff (Eragrostis tef) is a miniscule cereal grain that is native to northern Africa; in Ethiopia, it remains an important staple food as porridge and ingera, naturally leavened flat bread. A small-grained cereal has a potential to be used in bakery product (as wholemeal flour) owing to its excellent nutritional profile, especially non-gluten protein content and high level of calcium and iron. According to laboratory tests, incorporation of teff flour up to the level of 30% negatively affected dough rheological and pasting properties. An addition to 20% can be used for final bakery product with standard consumer features. (en)
Title
  • Eragrostis tef and utilization possibility in food industry (en)
  • Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely
  • Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely (cs)
skos:prefLabel
  • Eragrostis tef and utilization possibility in food industry (en)
  • Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely
  • Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896940!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 88384
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896940
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food industry; utilization; tef; Eragrostis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3CAB451616CF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software