Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Modelové kompozitní mouky s lněnou vlákninou (LV) 5-20 % se vyznačují vyšším obsahem bílkovin a nižšími hodnotami Zelenyho testu. Čísla poklesu a amylografická maxima se průkazně mění v pozitivním smyslu. Prodloužily se doby vývinu i stability, změny vaznosti vlivem přídavků byly průkazné. Lepková struktura pšeničného těsta je oslabena, negativní změny pružnosti a tažnosti těsta se projevují snížením extenzografické energie. objem sušenek se s rostoucím množstvím LV zvyšuje, jsou senzoricky akceptovatelné i při nejvyšším přídavku. Vyšší obsah vlákniny lze označit za spotřebitelský přínos.
- Modelové kompozitní mouky s lněnou vlákninou (LV) 5-20 % se vyznačují vyšším obsahem bílkovin a nižšími hodnotami Zelenyho testu. Čísla poklesu a amylografická maxima se průkazně mění v pozitivním smyslu. Prodloužily se doby vývinu i stability, změny vaznosti vlivem přídavků byly průkazné. Lepková struktura pšeničného těsta je oslabena, negativní změny pružnosti a tažnosti těsta se projevují snížením extenzografické energie. objem sušenek se s rostoucím množstvím LV zvyšuje, jsou senzoricky akceptovatelné i při nejvyšším přídavku. Vyšší obsah vlákniny lze označit za spotřebitelský přínos. (cs)
- Model flour composites with flax fibre (FF) 5-20% are characterised by higher protein content and lower Zeleny values. Fallig numbers and amylograph maxima change significantly in a positive meaning. Dough development time and dough stability are prolonged, and by additions, water absorption changes are verifiable. Gluten structure of wheat dough is weakened; negative changes of extensibility and elasticity are reflected in extensigraph energy diminishing. The higher FF rate, the higher biscuit volumes were determined, their sensorial profile is acceptable also for recipe with the highest addition level. Hifher dietary fibre content represents a benefit for consumers. (en)
|
Title
| - Lněná vláknina - vliv přídavků na kvalitu pšeničné mouky
- Lněná vláknina - vliv přídavků na kvalitu pšeničné mouky (cs)
- Flax fibre - additions influence on wheat flour quality (en)
|
skos:prefLabel
| - Lněná vláknina - vliv přídavků na kvalitu pšeničné mouky
- Lněná vláknina - vliv přídavků na kvalitu pšeničné mouky (cs)
- Flax fibre - additions influence on wheat flour quality (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43896938!RIV14-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43896938
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - image analysis; bread volume; technological quality; wheat-hemp flour composite (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Jurinová, Ivana
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |