Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Minimally processed fruits (MPF) are one of the commodities, which are currently undergoing increasing interest. Authors in this paper try to assess the benefits and negatives about consumption of these products. Technology and shelf-life evaluation of MPF is also discussed. Addition of substances eliminating enzymatic browning of MPF and texture improving agents is evaluated. Food safety of minimally processed fruits, especially from the microbiological perspective is evaluated. It was found that with compliance with good manufacturing practice, very high hygienic production standards and compliance with the temperature chain during manufacture and storage of MPF, it is possible to produce a quality product that is in some respects adequate alternative to fresh fruit. (en)
- Minimálně opracované ovoce (MOO) je jedna z komodit, která v současné době zažívá značný rozkvět. Autoři se v tomto příspěvku snaží zhodnotit přínosy ale i negativa konzumace těchto výrobků. Diskutována je také technologie výroby a hodnocení trvanlivosti MOO. Zhodnoceny jsou přídavky pomocných látek pro eliminaci enzymového hnědnutí MOO a látek zlepšujících texturu. Hodnocena je i potravní bezpečnost minimálně opracovaného ovoce, a to zejména z pohledu mikrobiologického. Bylo zjištěno, že dodržováním správné výrobní praxe, velmi vysokého hygienického standardu výroby a dodržováním teplotního řetězce během výroby a skladování MOO je možno vyrobit kvalitní produkt, který je v určitých ohledech plnohodnotnou alternativou čerstvému ovoci.
- Minimálně opracované ovoce (MOO) je jedna z komodit, která v současné době zažívá značný rozkvět. Autoři se v tomto příspěvku snaží zhodnotit přínosy ale i negativa konzumace těchto výrobků. Diskutována je také technologie výroby a hodnocení trvanlivosti MOO. Zhodnoceny jsou přídavky pomocných látek pro eliminaci enzymového hnědnutí MOO a látek zlepšujících texturu. Hodnocena je i potravní bezpečnost minimálně opracovaného ovoce, a to zejména z pohledu mikrobiologického. Bylo zjištěno, že dodržováním správné výrobní praxe, velmi vysokého hygienického standardu výroby a dodržováním teplotního řetězce během výroby a skladování MOO je možno vyrobit kvalitní produkt, který je v určitých ohledech plnohodnotnou alternativou čerstvému ovoci. (cs)
|
Title
| - Kvalita minimálně opracovaného ovoce
- Kvalita minimálně opracovaného ovoce (cs)
- Quality of minimally processed fruits (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvalita minimálně opracovaného ovoce
- Kvalita minimálně opracovaného ovoce (cs)
- Quality of minimally processed fruits (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43896527!RIV14-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43896527
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - minimally processed fruit, quality, food safety (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ - XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rajchl, Aleš
- Kovařík, František
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |